Diada Castellera Firagost.

La Firagost 2019 abaixarà el teló amb la diada castellera

Vella i Joves volen portar castells de gamma extra a la plaça del Blat

Està clar que la Firagost s’ha convertit en una atracció castellera en els darrers anys. És la tercera trobada aquesta temporada de les dues colles de Valls a la plaça del Blat, després de les dues actuacions de Sant Joan. Aquest dimecres, a partir d’un quart de nou del vespre, Vella i Joves buscaran començar el mes d’agost amb bon peu i amb l’objectiu d’assolir castells superiors al 3de9 amb folre.

Ampli ventall de la Colla Vella

El juliol ha estat conservador per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i de cara a Firagost toca tornar a accelerar amb els castells de gamma extra. Aquest vespre, els del Portal Nou porten en cartera el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar, dues construccions que enguany encara no han tret a plaça.

Com a tercer castell, porten el 2de9 amb folre i manilles, que ja es van anotar a la passada diada de Sant Joan o el 2de8 sense folre, castell que van desmuntar fa quinze dies a Vilallonga del Camp i que al local d’assaig ja han descarregat en tres ocasions a la xarxa.

A la ronda de pilars, els de la camisa rosada també han preparat el pilar de 8 amb folre i manilles, encara que amb els canvis per dalt que hi han introduït es podria donar el cas que el deixessin per més endavant.

La Joves busca el pilar emmanillat

La Colla Joves Xiquets de Valls ha completat el millor mes de juliol de la seva història. Els de la camisa vermella arriben a la cita de la Firagost havent fet, excepte als Garidells, un castell de nou en totes les places en què han participat des de la festa major de Sant Joan.

La colla que dirigeix Francesc Ramon es marca l’objectiu d’ajuntar els dos castells bàsics de nou. Sobretot, els esforços d’aquest vespre se centraran en descarregar el primer 4de9 amb folre de l’any, estructura que van desmuntar per Sant Joan i a Torredembarra.

El tercer castell de la Joves podria ser de la gamma alta de vuit. De cara a la ronda de pilars, els diables vermells tenen a punt el pilar de 8 amb folre i manilles, que serà la principal aposta per ells en aquesta jornada.