Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Carles I i la reina Sofia durant un acte al Congrés dels Diputats

La Fiscalia Anticorrupció investiga Joan Carles i Sofia per l'ús de targetes de crèdit opaques

Ho avança aquest dimarts el digital 'elDiario.es', que assegura que les despeses es pagaven des d'un compte bancari estranger
Joan Carles I i la reina Sofia durant un acte al Congrés dels Diputats
Anticorrupció investiga els reis Joan Carles i Sofia per l'ús de targetes de crèdit que es pagaven des d'un compte estranger. | Cedida

La Fiscalia Anticorrupció investiga l'ús de diverses targetes de crèdit per part del rei Joan Carles, la reina Sofia i altres membres de la família, com alguns dels seus nets. Així ho avança aquest dimarts el digital 'elDiario.es', que afegeix que ni els actuals monarques, Felip i Letícia, ni les seves filles Elionor i Sofia han fet servir aquestes targetes. Segons fonts citades pel mitjà, les despeses d'aquestes targetes s'abonaven des d'un compte estranger en què ni el rei emèrit ni cap membre de la seva família apareixen com a titulars.

Els moviments bancaris de les targetes que està analitzant la Fiscalia Anticorrupció corresponen als anys 2016, 2017 i 2018, posteriors a l'abdicació del rei Joan Carles l'any 2014 que va eliminar la seva inviolabilitat constitucional. Però no només s'estan analitzant els moviments de les targetes, sinó que Anticorrupció també vol conèixer l'origen dels fons que pagaven les despeses. En aquest sentit, 'elDiario.es' assenyala que provenen d'importants moviments de capital posteriors a 2014, motiu pel qual els possibles delictes poden ser imputables als reis Joan Carles i Sofia.

Cal destacar que entre les despeses carregades a la targeta de la reina Sofia hi hauria diversos viatges a Londres, on la dona del rei Joan Carles manté des de fa anys la seva residència habitual.

La Fiscalia Anticorrupció troba indicis d'un presumpte delicte fiscal

Entre els moviments que ha fet la justícia espanyola en el marc de la investigació hi ha la petició de comissions rogatòries a diferents països per tal de rastrejar la procedència dels fons. A l'espera dels documents que puguin arribar, la Fiscalia Anticorrupció ha trobat indicis d'un presumpte delicte fiscal, ja que s'ha produït un increment de renda no declarat superior a 120.000 euros en un exercici fiscal. Si el cas acaba prosperant, serà instruït per la Sala Segona del Tribunal Suprem, ja que Joan Carles i Sofia són aforats.Segons les fonts consultades per 'elDiario.es', la investigació ha identificat dues persones que presumptament estarien vinculades a la trama: un ciutadà mexicà i un comandament de la Guàrdia Civil.