Pla obert de la terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida

La fiscalia avala el tancament de bars i restaurants a Catalunya

El Govern va anunciar la decisió ahir mateix i està encara pendent del veredicte del TSJC

La Fiscalia Superior de Catalunya avala el tancament de bars i restaurants a Catalunya. Després que el Govern de la Generalitat informés ahir del tancament de bars i restaurants a partir de la mitjanit d'aquest dijous, 15 d'octubre, el ministeri públic ja ha informat que no presentarà cap mena d' al·legació al tancament. 

Ara només falta saber si el Tribunal Superior de Justícia decideixi les ratifica o no. A fil de la qüestió, el Departament de Salut ha reconegut hores després que no creu que les restriccions en bars i restaurants s'aprovin al llarg d'aquest dijous, ja que el TSJC encara no s'hi ha pronunciat al respecte. Per tant, els bars i restaurants encara podrien obrir demà a primera hora. 

Bars i comerços, «ofegats» pel tancament de 15 dies

Els bars i comerços catalans estan «ofegats» pel tancament decretat pel Govern d'Aragonès durant 15 dies, i que encara està pendent de passar pels tribunals. Els restauradors estan convençuts que amb el servei de menjar per endur-se no n'hi haurà prou per pagar les despeses fixes i demanen una compensació a la Generalitat. Alhora, temen que aquesta restricció sigui només el principi i s'allargui més de dues setmanes.

«Si ens han de tancar, que ens ajudin sense condicions», demana la propietària d'un bar a Barcelona. Altres sectors on hi ha contacte físic amb el client tampoc podran obrir, com ara l'estètica, un àmbit empresarial que ha rebut amb sorpresa la decisió. «No té cap sentit, les perruqueries poden obrir i nosaltres no», denuncia una empresària.

El TSJC ha d'autoritzar les mesures per contenir la covid-19 que el Govern va anunciar dimecres i que vol que entrin en vigor aquesta nit. Mentrestant, els negocis comencen a preparar-se per abaixar la persiana. És el cas del bar Joan, un negoci «emblemàtic» de l'Eixample amb 80 anys d'història que aquest dimecres ja començava a penjar els cartells de 'menjar per endur-se' a l'aparador. Aquesta tarda, però, el TSJC ha avançat que avui no deliberarà en referència a les mesures, però el Govern ha fet el pas endavant i ha ignorat el protocol.