Un grup de joves asseguts prenent una cervesa a una taula

La justícia aclareix si tombarà o no el nou toc de queda a Catalunya

La Fiscalia no s'oposa al toc de queda selectiu a Catalunya i només falta saber quin serà el veredicte del TSJC

El toc de queda segueix endavant. La Fiscalia no s’oposarà a l’aplicació del toc de queda a Catalunya davant el sobtat i recent augment de casos de la Covid-19. A falta només del veredicte final del TSJC, el Govern ja es prepara per una norma que afectarà 161 municipis de Catalunya.

Pere Aragonès va comunicar el passat dimecres l’inici dels tràmits per instaurar la restricció. De moment, el TSJC ja ha donat el sí a la limitació a 10 persones de les reunions socials. Ara només manca saber què passarà amb un toc de queda que es vol instaurar entre 1 i 6 de la matinada.

El Govern, així mateix, ha fet una petició inicial per set dies. A les persones que visquin en municipis afectats i que es vegin obligades a sortir al carrer entre 1 i 6 se’ls demana que duguin un document d’autoresponsabilitat.

Això sí, cal destacar que no és obligatori. El que sí que és cert, però, és que el Govern recomana acreditar sempre la raó del desplaçament nocturn, especialment si és per motius de feina o salut.

Argimon fa autocrítica

«Amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses», ha admès el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en declaracions a Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, ha afegit que la celebració dels grans festivals de música va ser un «error» perquè amb la seva realització es van enviar missatges contradictoris. El conseller ha afirmat que les dades epidemiològiques continuen sent «molt dolentes», tot i que amb una certa «ralentització» en el grup de 15 a 29 anys.

Ha afirmat que el coronovarius no desapareixerà i augurat noves onades. D'altra banda, ha explicat que hi ha un miler de treballadors de centres sanitaris que tot i estar vacunats amb la pauta completa s'han infectat en aquesta cinquena onada.

Finalment, cal destacar que la Covid-19 continua a l'alça a Catalunya i que aquest mateix divendres, 16 de juliol, Salut ha acreditat més de 9.500 nous contagis.