Gran pla general del peatge troncal de la C-32 a Cubelles, amb el municipi al fons

Foment encarrega un estudi sobre el trànsit a l'AP-7 i l'AP-2 quan s'aixequin els peatges

L'objectiu és valorar «l'efectivitat de les alternatives d'actuació» que es proposin quan acabin les concessions

El ministeri de Foment ha encarregat un estudi sobre  la «distribució de demanda» de trànsit i la «necessitat d'actuacions» a les carreteres un cop es suprimeixin els peatges a l'AP-2, entre Saragossa i el Vendrell, i a l'AP-7, entre Tarragona i La Jonquera. Les concessions en aquests dos trams acaben el 31 de gener del 2021, i l'estudi vol «valorar l'efectivitat de les alternatives d'actuació» que es proposin.

Així en base a aquest estudi que ara tot just s'encarrega, Foment creu que podrà decidir «les millors solucions» per «acomodar la demanda» de la xarxa de carreteres de l'estat, com la remodelació dels enllaços existents o la implantació de nous.

El tram Tarragona - Alacant s'alliberarà el gener de 2020

Mentre que tot just ara s'estudia l’alliberament del tram entre Tarragona i la Jonquera de l'AP-7, falten poques setmanes perquè s'aixequin els peatges a l’AP-7 entre Tarragona i Alacant: serà una realitat a partir de l’1 de gener del 2020. El secretari general d’Infraestructures del Ministeri va ratificar la data, ja sabuda, de la fi de la concessió, durant una reunió a Alacant unes setmanes enrere.

«Tot segueix els terminis previstos», va garantir. Serà la primera vegada que a Catalunya no hi haurà un peatge a l’autopista. El Ministeri de Foment també treballa en  un estudi de trànsits i els fluxos de vehicles que es produeixin a partir del dia 1 de gener, per detectar les necessitats, segons trams.

S’estima que hi pugui haver un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, la qual cosa planteja la possibilitat de reforçar el ferm per afrontar aquest tràfic de pesants. També s’estudia l'opció de construir alguna variant si fos necessària o fer ampliacions de dos a tres carrils en determinats trams per absorbir el trànsit un clp es produeixi l’alliberament, en funció d'aquest estudi