Foment de Treball

Foment del Treball reclama 10.000 milions per acabar les infraestructures pendents

El dèficit d’inversió a Catalunya és de 28.000 milions d’euros en els darrers deu anys

Foment del Treball ha xifrat en  28.000 milions d'euros el dèficit d'inversió en infraestructures durant els darrers deu anys a Catalunya i ha reclamat un pacte entre administracions perquè aportin 10.000 milions d'euros, a raó de 2.000 milions d'euros anuals, entre aquest 2019 i 2023, i poder finalitzar les obres «estratègiques» que estan licitades i que encara estan en procés de construcció.

Dèficit d’inversió en infraestructures catalanes

Aquest dilluns en roda de premsa, el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha qualificat el balanç d'obres inacabades i licitades fa més de deu i quinze anys de «molt decebedor». «És una autèntica vergonya per dir-ho d'una manera amable, objectiva i realista», ha exclamat Sánchez Llibre, que ha presentat l'actualització del Catàleg de les 100 infraestructures bàsiques per a Catalunya (CAT100) 2019, al costat del president de la Cambra Oficial de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC), Joaquim Llansó.

Entre les  infraestructures «estratègiques»  que cita la patronal de les quals haurien de corregir el retard d’obres hi ha el Corredor del Mediterrani, Rodalies, la B-40, el transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com la finalització de la línia 9 del metro o la llançadora a l’aeroport  que encara està en obres, entre altres, i també el desdoblament de  l'N-II i l'N-340.

A més a més, la patronal també ha expressat que no serà fàcil, sobretot per la falta de pressupostos tant en la Generalitat com en l’Executiu central, però sosté que es tracta del pla de ruta de la patronal, que vol «continuar liderant» totes aquelles qüestions que fan referència a les infraestructures estratègiques de Catalunya, i ha convidat altres organitzacions a sumar-se. I també han reclamat un nou model de finançament per totes les vies d’alta capacitat, davant la reversió de les concessions d’autopistes, com l’AP-7.

També et pot interessar...