Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna

L'oferta de Foment a Salut per vacunar 400.000 treballadors en una setmana

La patronal catalana posa a disposició del Govern els serveis mèdics de grans companyies de sectors com l'agroalimentari, el metal·lúrgic, el químic i el de la gran distribució

Foment del Treball posa a disposició de la Conselleria de Salut els serveis mèdics de grans companyies de sectors com l'agroalimentari, el metal·lúrgic, el químic i el de la gran distribució per vacunar uns 400.000 treballadors i les seves famílies en una setmana. A través d'un comunicat difós aquest divendres, el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha considerat que aquesta col·laboració publicoprivada «suposaria un impuls extraordinari en la vacunació per combatre la crisi sanitària actual que ha generat el coronavirus i per tallar ràpidament les seves conseqüències econòmiques».

Tot plegat, segons Sánchez Llibre, per «aconseguir la immunitat col·lectiva davant la Covid-19 com abans millor». La proposta de Foment planteja que aquesta campanya es digui a terme «quan hi hagi estocs de vacunes i sempre amb la supervisió de la Conselleria de Salut». La patronal ha detallat que ja ha arribat a un acord amb grans empreses de sectors com l'agroalimentari, el metal·lúrgic, el químic i el de la gran distribució perquè aquesta iniciativa sigui possible.

La petició de Foment al Govern: que la indústria catalana assoleixi el 23% del PIB el 2030

Foment del Treball ha demanat al nou Govern que sorgeixi del resultat de les urnes el pròxim 14 de febrer que treballi per fer créixer el pes de la indústria en l'economia catalana fins a assolir el 23% del PIB el 2030, en el context de la reindustrialització a Catalunya i de la doble transició verda i energètica. Així mateix, en un document de propostes per al nou Executiu també reclama una nova fiscalitat, amb un pla estratègic per reduir l'economia submergida, suprimir l'impost de Patrimoni i rebaixar els tipus marginals de l'IRPF a Catalunya. El text també trasllada una bateria d'iniciatives per recuperar els sectors més dinàmics de l'economia catalana com el comerç i el turisme.

Segons Foment, el document recull les propostes del conjunt de l'empresariat català i té l'enfocament dels quatre anys d'una legislatura ordinària. La patronal subratlla que el Govern de Catalunya «és un motor de primera magnitud, amb capacitat de condicionar el transcurs de l'economia i de l'activitat empresarial» i afirma que és «necessari, i més en els moments actuals, garantir la correcta governabilitat de tot el sector públic català que depèn de la Generalitat».