Els ERTOs podrien es podrien allargar encara més: La petició que fan a Catalunya

En paral·lel, Foment del Treball ha presentat un informe que assegura que les empreses catalanes tenen la capacitat de vacunar les seves plantilles en un mes

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reclamat que els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que han de decaure el 31 de maig, s'allarguin «com a mínim» fins al 31 de desembre d'enguany. A més, també ha demanat que s'ofereixin més possibilitats per a flexibilitzar els crèdits ICO que es van atorgar a les empreses en la primavera passada per a tenir «la màxima flexibilitat possible» en la seva devolució, durant la seva intervenció en una jornada sobre economia blava organitzada per la patronal aquest dijous.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Sánchez Llibre ha assegurat que des de Foment del Treball continuaran treballant per a evitar polítiques que no consideren adequades: «No pararem d'intentar influir en qüestions que puguin anar en contra de l'economia». En concret, ha anunciat que posaran «bastons a les rodes» d'una futura reforma laboral anunciada pel Govern central i que la patronal farà tot el possible per a evitar un augment d'impostos a Espanya.

En aquest sentit, ha assegurat que Foment del Treball treballa amb especialistes fiscals amb l'objectiu de «contraposar les propostes del Govern de cara a pujar impostos». El directiu també ha reclamat celeritat en l'arribada d'ajudes directes a empreses, ja que «cada dia que passa sense que arribin, pot provocar mortalitat empresarial».

Les empreses catalanes poden vacunar els seus treballadors en un mes

Paral·lelament, Foment del Treball ha lliurat aquest dijous a la Conselleria de Salut de la Generalitat un informe sobre els 'Indicadors de capacitat de vacunació de les empreses' que destaca que aquestes poden vacunar a la totalitat de les seves plantilles en un mes, a un ritme d'administració de dosi del 21% dels empleats per setmana.

Segons ha assenyalat a través d'un comunicat, la patronal ofereix així al Govern la seva «plena col·laboració» en la campanya d'immunització massiva de la població amb l'objectiu d'accelerar l'administració de la vacuna als treballadors complint tots els protocols de l'autoritat sanitària.

L'administració es realitzaria a través dels seus serveis de prevenció i en col·laboració amb les mútues d'accidents de treball i malalties professionals. L'informe assenyala a més que la vacunació en centres de treball «evitarà el desplaçament de treballadors i sanitaris» i, per tant, les aglomeracions i concentracions massives de persones en els centres de vacunació.

Segons Foment del Treball, el 93,3% de les empreses té capacitat d'estratificar la plantilla segons els criteris establerts (edat i vulnerabilitat, entre altres), respectant l'ordre de prioritat que determinin les autoritats sanitàries i que la totalitat d'elles disposen de personal mèdic propi.


Comentaris

envia el comentari