Foment reclama a l'Estat una injecció milionària en ajuts directes a empreses: «L'economia està al límit»

Sánchez Llibre demana allargar els ERTO fins al 2021, plans de rescat sectorials i condonació d'impostos

Bitllets i monedes d'euro
L'economia espanyola es troba al «límit del coma», segons el president de Foment del Treball | Pexels

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, reclama al govern espanyol que «estigui a l'altura de les circumstàncies» i posi sobre la taula una injecció d'ajuts directes i subvencions per a les empreses d'uns 50.000 milions d'euros, en línia amb el que han fet altres estats europeus.

En una entrevista per a l’Agència Catalana de Notícies, Sánchez Llibre insta l'Estat a oblidar «l'estigma del dèficit públic» i assumir que caldrà destinar «el màxim de recursos» per salvar empreses i llocs de feina.

«L'economia espanyola està al límit del coma», assegura el president de la patronal catalana, per això, algunes de les propostes de Sánchez Llibre són: allargar els ERTO fins al 2021, com a Alemanya, plans de rescat pels sectors més colpejats per la pandèmia i la condonació d'impostos.

A més, el president de Treball parla d'una situació d'una gravetat «excepcional» però assegura que la solució passa per generar «complicitat» entre el sector empresarial i les administracions públiques, que creu que «s'han de deixar de complexos» i oblidar la por a gastar.

«Hem de fer el màxim d'esforços per generar recursos, encara que el dèficit quedi desbocat: ja s'ha desbocat, i es desbocarà. Ni la Generalitat, ni les comunitats autònomes ni l'Estat el podran controlar, com no el controlen a la Unió Europea», afirma el president de la patronal, que demana també «generositat» del govern espanyol cap a Catalunya en aquesta qüestió.

Demana als partits que facin «pinya»

Sánchez Llibre fa una «crida» als partits del Govern, JxCat i ERC, perquè facin «pinya» per aconseguir «un acord transitori pels pressupostos generals de l'Estat», que creu que són una «oportunitat» per aconseguir inversions que fa temps que s'esperen i aprofitar els diners europeus que arribaran del fons covid.

El president de Foment també envia un missatge als partits estatals i al president espanyol, Pedro Sánchez. «Si en un moment tan excepcional com l'actual, el president del govern no és capaç de liderar un acord amb els diferents grups, i la resta de partits no són capaços de deixar de banda qüestions ideològiques, haurem fet un mal favor a l'economia espanyola», assegura Sánchez Llibre, qui considera que els comptes del 2021 han de ser els de la «salvació» de l'economia.

«Si només ens regim pel dèficit, moltes empreses moriran, els autònoms tancaran negocis i la recuperació serà gairebé impossible», adverteix, alhora que avisa de les «desigualtats» entre la recuperació de l'economia espanyola i la d'altres estats europeus on els governs han estat més ambiciosos.


Comentaris

envia el comentari