Carme Forcadell al costat de Roger Torrent entre aplaudiments al Parlament de Catalunya

Forcadell demana que la resposta institucional a la inhabilitació de Torra estigui a l'altura del moment

L'expresidenta del Parlament vol que la reacció sigui diferent de la de la sentència de l'1-O, que segons ha denunciat es va fer «tard i malament»

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell espera que la resposta institucional a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no sigui com la de la sentència de l'1-O de fa gairebé un any. Segons el missatge que l'expresidenta de la cambra catalana ha penjat al seu compte personal de Twitter, llavors la reacció es va fer «tard i malament». I en aquest sentit, demana que no es torni a repetir la mateixa situació.

El missatge de Carme Forcadell arriba en un context en què els partits independentistes no han arribat encara a un acord, mentre el Tribunal Suprem podria fer pública en els pròxims dies —als cercles judicials es parla de dilluns 28 de setembre— si ratifica la inhabilitació de Torra per no retirar a temps la pancarta en favor dels «presos polítics i exiliats» del balcó de la Generalitat.

Torrent creu que hi haurà acord entre independentistes abans de la possible inhabilitació de Torra

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el «petit marge» que hi hauria si no hi ha candidat a la presidència de la Generalitat per substituir Torra per calcular que les eleccions siguin en diumenge. «No tinc a les mans el rellotge de la investidura», ha afegit en una entrevista a 'Catalunya Ràdio'. Segons Torrent, des d'un punt de vista democràtic no tindria sentit pensar que «un president del Parlament pot retenir el rellotge i el dret dels ciutadans d'expressar-se a les urnes», ha argumentat.

Pel que fa a les negociacions entre els independentistes, creu que hi haurà un acord abans de la possible inhabilitació ferma del president de la Generalitat, Quim Torra. En aquest sentit, el president del Parlament ha dit que l'etapa ha d'estar presidida per un «colideratge» i també per un missatge polític compartit entre els dos socis de Govern. I ha afirmat que això és el que s'ha de parlar i acordar.