Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mà aguanta un paper amb un símbol de l'economia circular.

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga organitza una formació sobre economia circular

L’activitat pretén reflexionar sobre un model que equipara els interessos econòmics als interessos socials i ambientals

Una mà aguanta un paper amb un símbol de l'economia circular.
La jornada tindrà lloc el 22 de març al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. | Cedida

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ha organitzat pel proper divendres 22 de març una jornada sobre economia circular.  El concepte d’economia circular es crea a partir de la dècada dels 80 del segle passat, i des de llavors cada vegada ha tingut més defensors.

De fet, l’economia circular es basa en l’aprofitament màxim dels recursos, posant l’accent en la reducció, la reutilització i el reciclatge, reduint així el consum de matèries primeres i d’energia i reduint els recursos generats i les emissions dels processos productius. El concepte està estretament relacionat amb algunes de les reflexions que es poden extreure de l’exposició 'Plàstic', ubicada al mateix Museu de la Vida Rural.

L’activitat té un preu de 5 euros i requereix inscripció prèvia enviant uncorreu a info@museuvidarural.cat o trucant al telèfon 977 870 576. L’inici de les xerrades serà a les 16.00 i finalitzarà a les 20.00 hores.

Conceptes bàsics i educació infantil, eixos de la jornada

En aquestes quatre hores es començarà amb una part inicial de formació en tots els conceptes generals i exemples relacionats amb l’economia circular. Aquesta part anirà a càrrec de l’enginyera agrònoma i especialista en gestió sostenible de recursos, Anna Lluís. A més, és directora de Símbiosy, empresa especialitzada en economia circular.

Prop de les 18.00 hores es farà una causa cafè. A continuació es  faran tallers demostratius d’educació infantil i economia circular. Un dels aspectes fonamentals per aconseguir una societat més sostenible i en què els recursos i la producció estiguin en un cicle tancat és que els més joves en siguin conscients.

És per això que una de les parts de  la jornada té en compte l’educació ambiental i com fer-la arribar al sector de població més jove.  Aquesta part anirà a càrrec de l’ambientòleg especialitzat en educació ambiental, Anton Aymemí. A les 20.00 hores finalitzarà la jornada.