Un fort brot de coronavirus posa contra les cordes l'Institut de Puigcerdà per Nadal

Els treballadors van sol·licitar la implantació de l'ensenyança telemàtica, però Educació s'hi ha negat

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
Situació molt preocupant a l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà | pixabay

Situació molt complicada la que viu el personal i els alumnes de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà, a la comarca de la Cerdanya. Segons ha denunciat la Intersindical-CSC a través d'un comunicat, en total hi ha almenys 48 persones confirmades amb Covid-19 a conseqüència d'un important brot que afecta el centre escolar, i unes 224 persones que s'han hagut de confinar pel seu contacte estret amb persones positives. 

El centre docent compta amb un total de 760 alumnes, i el que més preocupa, segons el sindicat, és que la incidència del virus segueix augmentant a les portes de Nadal. Com a exemple, en els darrers quinze dies s'ha detectat el mateix nombre de persones contagiades que des de l'1 de setembre fins a principis de desembre. 

El departament d'Educació, s'oposa a fer classes telemàtiques abans de Nadal

Una situació que dificulta «extremadament» la feina del personal docent, i no només, que ja ha sol·licitat al departament d'Educació que s'apliqui de manera excepcional l'ensenyament telemàtic general fins dilluns, últim dia lectiu abans de les Festes de Nadal. Una petició, no obstant això, que el departament encapçalat pel conseller Josep Bargalló ha rebutjat. 

En aquest sentit, el sindicat mostra el seu rebuig davant la «manca de transparència del departament d'Educació», a més de la «manca de dotacions econòmiques i de material de protecció per al conjunt de la comunitat educativa». Ara, l'esperança del centre educatiu està posada en les vacances de Nadal, que s'espera que millorin la situació epidemiològica abans de la tornada a classe, si bé en cas que no fos així la Intersindical exigeix que es facin classes telemàtiques també al gener. 

La situació epidemiològica empitjora lleugerament a les escoles catalanes

A tot això cal mencionar un increment de la xifra de grups escolats en quarantena i persones confinades de manera preventiva per casos de coronavirus detectats a l'àmbit escolar a Catalunya. Segons les últimes informacions proporcionades pel departament d'Educació, corresponents a la jornada de divendres, hi ha hagut 116 grups escolars més en quarantena, amb un total de 1.041, que representa un 1,45% dels grups que hi ha a Catalunya. 

A més a més, altres 2.749 persones més s'han vist obligades a fer quarantena, que sumen un total de 25.759 persones, la majoria alumnes. Els positius acumulats des de la reobertura dels centres escolars són 33.429, 266 més que en l'anterior balanç. Pel que fa als centres tancats, hi ha únicament un a Catalunya. Es tracta de la llar privada Nou Esplai de Salou, a la comarca del Tarragonès.  


Comentaris

envia el comentari