Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dels esfondraments al Perú a causa del terratrèmol

Pugen a 2 els morts i 15 els ferits pel fort terratrèmol de 7,5 al Perú que ha causat esfondraments i molts danys

La xifra de víctimes encara podria augmentar. El fort sisme de diumenge va fer caure moltes construccions, i s'ha deixat sentir també a Colòmbia, Brasil i Equador

Imatge d'un dels esfondraments al Perú a causa del terratrèmol
Imatge d'un dels esfondraments al Perú a causa del terratrèmol | @NoticiasFalcon

Almenys dues persones han mort i 15 han quedat ferides a causa del fort terratrèmol de 7,5 graus a l’escala de Richter que ha sacsejat amb violència el centre i nord del Perú aquest diumenge a la matinada, a les 02.41h hora local. Segons les últimes informacions, la víctima ha mort a causa del despreniment d'una roca al districte de huarango, a la regió de Cajamarca.

A més, hi ha molts danys materials amb esfondraments i carreteres afectades. Les tremolors s’han sentit a tot el país, incloent la seva capital, Lima, ubicada a 900 quilòmetres de l’epicentre, així com a països veïns com ara Colòmbia, Brasil o Equador.

L’epicentre del terratrèmol s’ha ubicat molt a prop de la localitat de Lagunas, a la província d’Alt Amazones, on el seu alcalde, Arri Pezo Murayari, ha explicat que hi ha molts esfondraments a la ciutat. La població es torba enmig del carrer sense electricitat esperant que passi el perill, ja que tothom ha sortit corrent de casa entre crits i molta preocupació quan ha començat a sentir la violenta tremolor. Aquests són algunes de les imatges que arriben des de la zona afectada pel sisme:

Un violent terratrèmol en un lloc on les cases són poc estables

Concretament, el sisme ha començat a la Reserva Natural Pacaya Samiria, a 70 quilòmetres al sud-est de Lagunas, i a uns 141 quilòmetres de profunditat. Precisament, la majoria d’habitatges de la zona estan fets de materials poc resistents, cosa que explicaria perquè hi ha hagut tants esfondraments  a causa del fort terratrèmol. «Lagunas està en les tenebres», explicava l’alcalde poc després del terratrèmol, assegurant que la tremolor era tan forta que «no es podia ni caminar». 

Les dades oficials del sisme les ha facilitat l’Institut Geofísic del Perú a través del seu compte de Twitter, però el Servei Geològic dels Estats Units va més enllà i eleva la magnitud del terratrèmol, que el cataloga de 8 graus i a una profunditat de 110 quilòmetres.

També et pot interessar...