Una forta tempesta deixa una impressionant pedregada a Osona

El gel ha deixat impracticable l'autopista C-17 on els conductors han hagut d'aturar els vehicles

Les anunciades tempestes d’aquesta tarda estan deixant autèntics patacs d’aigua  a molts punts de l’interior, Pirineu, Prepirineu i prelitoral de Catalunya. En concret, a Osona una intensa tempesta ha deixat una impressionant pedregada  que ha canviat completament el paisatge.

Algunes poblacions de la comarca com, per exemple, Gurb o Tona, han quedat completament blanques per la  intensa pedregada que ha caigut des de primera hora de la tarda. La tempesta ha deixat impracticable l’autopista C-17, on els cotxes i els camions han hagut d’aturar-se per la quantitat de gel que hi havia a la calçada.

Aquestes són algunes de les imatges de la pedregada:

Les quantitats de precipitació

La tempesta d’Osona circula a gran velocitat i no deixa quantitats molt impressionant d’aigua, si bé el patac d’aigua és molt important i cauen molts litres en pocs minuts. Per ara, s’han recollit  25 litres per metre quadrat a Vic, 20 a Seva i a Gurb, 18 a Sentfores o 8 a Taradell. La temperatura s'ha arribat a desplomar fins a 10 graus en poca estona.

L’intens xàfec afecta ara també el Vallès Oriental.  Pel que fa a la resta de Catalunya, les tempestes han deixat fins ara 21 litres a Valls, 11 a Prades i Sallent, 10 a Olot o 8 a Manresa i Berga.

Previsió per a les pròximes hores

Els ruixats i les tempestes encara seguiran caient a moltes comarques interiors i del prelitoral durant la resta de la tarda, si bé aniran clarament a la baixa de cara al vespre. Demà es tornaran a repetir els xàfecs.