URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Creia que era una bala de canó i acaba descobrint un fòssil de 185 milions d’anys

Aaron Smith, un jove britànic de 22 anys, ha fet la impressionant troballa en una platja de Yorkshire, al Regne Unit. L’objecte trobat forma part de l’època del Juràssic

Imatge del fòssil trobat a Yorkshire
Imatge del fòssil trobat a Yorkshire | Pixabay

Espectacular troballa la que s’ha dut a terme al Regne Unit. Un jove britànic de tan sols 22 anys, el caçador de fòssils Aaron Smith, estava passejant per una platja de Yorkshire quan, de sobte, va trobar una pedra amb una forma ben estranya que, inicialment i per la seva brillantor i forma, pensava que era una bala de canó antiga. No obstant, quan la va obrir la sorpresa va ser màxima, ja que en realitat es tractava d’un fòssil en forma d’espiral d’una criatura marina de 185 milions d’anys d'història. 

Una troballa inèdita i molt important que, segons informa ‘The Daily Mail’, es tracta d’un cefalòpode de l’època del Juràssic. La descoberta va sorprendre al mateix Smith, que no es podia creure el que acabava de trobar a la platja de Sandsend Beach.

Segons els experts, la brillantor de la roca es deu al fet que estava recoberta de pirita de ferro, cosa que va atraure l’atenció del jove. Un tipus de roca que és força abundant a la línia costanera de Yorkshire, segons explica el mitjà britànic.

Un fòssil d’una espècie extingida del Juràssic

El fòssil en forma d’espiral que va trobar el jove conté les restes d’un exemplar de ‘cleviceras’, una espècie del cefalòpode que va viure durant l’època del Juràssic, fa 185 milions d’anys, i que va extingir-se.

Les seves restes fòssils són difícils de trobar, ja que no tenen una closca dura. No obstant, es poden localitzar a dins de roques calcàries, ja que la seva conservació és més viable. És el cas de la troballa en aquesta platja de Yorkshire, on la conservació d’aquest fòssil ha estat molt bona.

«Encara m’impressiona que aquests fòssils de 185 milions d’anys estiguin a la nostra preciosa costa de Yorkshire esperant a ser trobats», va afirmar Smith un cop va fer pública la seva gran descoberta.


Comentaris

envia el comentari