Gran troballa la que s’ha fet a Kènia recentment, on s’ha pogut fotografiar a un lleopard negre després de 100 anys sense veure’n cap al continent africà. Des de l’any 1909 a Etiòpia, cap persona havia tornat a veure un exemplar d’aquesta espècie, cosa que feia pensar que s’havia extingit. No obstant, aquesta afortunada fotografia confirma que l’animal segueix existint i es considera una gran descoberta a nivell mediambiental.
En concret, ha estat el fotògraf Will Burrard-Lucas el que ha localitzat l’animal. Aquest noi de 35 anys estava fent una expedició per Àfrica quan, segons informa ‘Daily Mail’, va veure en plena nit a un exemplar que semblava una pantera devorant a una presa, però quan va fer la fotografia es va adonar que es tractava d’un lleopard. La imatge va ser captada a les planes de Kènia.
Un animal molt característic que es creia extingit
Quan tothom pensava que el lleopard negre havia passat a la llista d’espècies extingides, aquesta fotografia ha estat com una alenada d’aire fresc enmig d’un context de canvi climàtic en què molts animals estan en perill d’extinció. Aquest tipus de lleopard prové d’una variant genètica caracteritzada per l’excés de pigmentació fosca i les taques a la pell.
Aquesta espècie acostuma a viure als boscos densos per amagar-se i poder atrapar les seves preses, mentre que el lleopard negre trobat a Kènia seria una femella d’un any d’edat. La imatge de l’últim exemplar trobat l’any 1909 està exposada al Museu Nacional d’Història Natural de Washington DC.
«Quan vaig començar aquest projecte mai vaig pensar que podria fotografiar a un lleopard negre a l’Àfrica. No m’ho podia creure», explica Burrard-Lucas, que qualifica aquest animal com la criatura «més impressionant i espectacular» que mai hagi fotografiat. El noi va haver de parar uns minuts després de fer la foto per creure’s el que acabava de veure. «He assolit el meu somni», afirma el fotògraf.
- També et pot interessar: Troben a Sud-àfrica la perillosa aranya vídua negra més gran del món