Al centre de la imatge, assegut amb camisa blava i americana, el nou president de Societat Civil, Fernando Sánchez Costa, amb la junta directiva de SCC.

Fractura interna a Societat Civil Catalana per les declaracions del seu president, Fernando Sánchez Costa

Sánchez Costa va assegurar que «dir que no, no és suficient per a les peticions de l'independentisme» | Jaime Climent, vicepresident provincial de SCC a Tarragona, assegura que «aquestes declaracions són una barbaritat»

El president de Societat Civil Catalana, l'exdiputat del PPC Fernando Sánchez Costa, ha obert la caixa dels trons amb unes declaracions on assegura que «tots sabem que per guanyar la partida a l'independentisme no és suficient amb respondre que no a totes les seves peticions». Aquestes declaracions han sigut interpretades com una picada d'ullet de l'entitat al sector independentista català.  Picada d'ullet que no ha caigut gens bé ni als partits constitucionals, sobretot PPC i Ciutadans, ni dins de la mateixa Societat Civil Catalana.

El president dels conservadors catalans, el tarragoní Alejandro Fernández, ha valorat, a preguntes de TarragonaDigital, les polèmiques declaracions assegurant que «tinc un gran afecte personal i polític per Sánchez Costa, però no comparteixo les seves afirmacions,  SCC  es va fundar per representar els catalans no separatistes, no per fer de polític». Sonia Sierra, portaveu d'educació de Ciutadans al Parlament, va un pas més enllà que Fernández.

Sierra, en declaracions a aquest mitjà, ha assegurat que «aquells que han dit no a Catalunya, i governen contra els catalans, són els polítics separatistes que, lluny de demanar perdó per haver fet un cop a la democràcia, insisteixen en la idea que ho tornaran a fer. Avui en dia continuen atacant els drets i les llibertats, assenyalant als constitucionalistes i fent llistes de bons i mals catalans».

«Els independentistes han de reconèixer que s'han equivocat»

Tanmateix, qui resulta més contundent a l'hora de valorar les declaracions de Sánchez Costa és un membre de Societat Civil Catalana, concretament el coordinador a la ciutat de Tarragona i vicepresident provincial, Jaime Climent. Climent ha declarat que «nosaltres no hem nascut per contemporitzar. Entenc que hem de conviure però no es donen les circumstàncies per oblidar».

Segons el representant tarragoní de l'entitat espanyolista, «per poder oblidar manca que l'altra part reconegui que els seus actes van trencar la convivència: van ser un atemptat contra la convivència sense precedents a la nostra història democràtica.  Els independentistes han de reconèixer que s'han equivocat».

«Les declaracions de Sánchez Costa són una barbaritat. Avui en dia no es donen les circumstàncies. Els independentistes han de demanar disculpes i entonar un 'mea culpa'»  ha reblat Jaime Climent.