Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
francesc-fàbregas

L'empresari vallenc Francesc Fàbregas és processat pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017

Per la malversació de fons públics les penes van de 2 a 6 anys de presó. En el cas de la desobediència les penes són d’entre 3 i 12 mesos i inhabilitació de 6 mesos a 2 anys

francesc-fàbregas
Francesc Fàbregas en l'acte institucional de l'obertura de la Setmana Santa 2019 a Valls | Ajuntament de Valls

 

La titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, Alejandra Gil, ha conclòs la investigació sobre l’organització del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017 i ha acordat aquest dimarts el processament de 30 dels investigats pels delictes de malversació, desobediència, falsedat, revelació de secrets i prevaricació

Entre els processats hi ha el vallenc Francesc Fàbregas Bonet, administrador del mitjà de comunicació El Vallenc. Segons l’auto de processament, Fàbregas va encarregar a l’empresa Indugraf Offset imprimir 7.000 exemplars d’actes que havien d’incloure les llistes numerades de votants del referèndum i que portaven la inscripció «Referèndum d’autodeterminació de Catalunya 2017». En aquest sentit, el 9 de setembre del 2017, pocs dies abans del referèndum, la guàrdia civil va registrar la seu del setmanari El Vallenc per buscar material vinculat amb el procés.

Altres encausats del procés són Antoni Molons, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del Departament de Presidència de la Generalitat; Joaquim Nin Borreda, secretari general d’aquesta conselleria; Jaume Clotet Planas, director general de Comunicació; la interventora de la Generalitat, Rosa Vidal; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Vicent Sanchis, director de TV-3. Se'ls acusa de malversació de fons públics, desobediència i prevaricació. Tots ells hauran de pagar una fiança conjunta que puja a gairebé 6 milions d'euros.

La jutge assegura que els processats van dissenyar un pla comú tenint en compte les seves competències al Govern per contribuir de manera decisiva a l'organització i la celebració de l'1-O. En aquest sentit, Gil considera que es van utilitzar diners públics per aquesta finalitat.

Quim Nin, entre els 30 processats

Joaquim Nin, exsecretari general de la Presidència, sortint de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona. | Redacció

 

L'alcalde d'Albinyana, i exsecretari general de Presidència de la Generalitat, Quim Nin, també es troba entre les 30 persones processades pel Jutjat número 13 de Barcelona un cop conclosa la instrucció del cas relacionat amb el referèndum de l'1 d'octubre.

En el cas de Quim Nin, la jutgessa el processa per malversació, desobediència i prevaricació per diferents actuacions que hauria fet quan era secretari general de Presidència de la GeneralitatEntre elles hi hauria la firma del contracte marc en el qual s'inscrivia un dels anuncis que animava a la inscripció dels catalans residents a l'exterior. També se l'acusa d'autoritzar l'adquisició de tres dominis relacionats amb el referèndum i de tenir coneixement dels processos d'adjudicació i adquisició de material, propaganda i publicitat.

Potser també t'interessa:

Quim Nin, entre els 30 processats pel Jutjat número 13 de Barcelona