Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Francesc Mauri

Francesc Mauri avisa del canvi de temps que arribarà d'aquí poc: «En moltes comarques»

El meteoròleg de TV3 alerta sobre el canvi de temps que viurà Catalunya

L'arribada d'aquest estiu està sent molt imprevisible. Després d'un maig força plujós i un inici de juny amb un temps molt inestable la calor ja ha arribat i, quan semblava que la pluja no es deixaria veure fins a almenys d'aquí a un temps, Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, ha fet l'anunci més inesperat.

Seguint la tònica de la inestabilitat meteorològica de les darreres setmanes, s'esperen ruixats i tempestes a diverses comarques, concentrades, sobretot, entre dijous i divendres.

«Petita trencadissa»

Tal com ha informat el meteoròleg, els ruixats apareixeran aquesta tarda enmig dels episodis de calor forta i s'intensificaran de cara a dijous i divendres.

«M'agrada! Petita trencadissa. Efectivament, pinta dijous i divendres, ruixats i tempestes a moltes comarques i, a partir de demà per anar fent boca, tronades de tarda al Pirineu, el Prepirineu i potser, nord de la Catalunya central», ha informat Francesc Mauri via 'MeteoMauri', el compte del podcast de Catalunya Ràdio.

Un mes de juny més càlid del normal

L'aparició de ruixats i tempestes no frenaran la calor i, per tant, conviurem amb la inestabilitat. Les temperatures altes ja s'han començat a notar aquest cap de setmana, sobretot ahir, diumenge 25 de juny, on les màximes van enfilar-se fins als 40ºC en alguns punts del país.

Mauri ha volgut recalcar que aquest mes de juny és un mes més càlid del que hauria de ser habitual. «El juny sortirà més càlid del normal. L'any passat, crec recordar, un valor excepcional de més de 30 graus respecte a la normal», ha informat a través del compte de Twitter.

Amb tot, la inestabilitat sembla que tornarà a partir d'aquest dilluns a la tarda. El Meteocat ha activat l'avís per perill moderat de pluges intenses al Ripollès, a la Garrotxa, a Osona, al Berguedà i al Solsonès on es preveu que caiguin xàfecs amb intensitat feble i  moderada, acompanyats de calamarsa i tempesta. 

Mapa de la previsió meteorològica del 26 de juny a Catalunya
La inestabilitat meteorològica tornarà a presenciar les jornades vinents. | Meteocat

Tot plegat en un mateix dilluns 26 de juny on també hi ha activades alertes per perill moderat de calor a les comarques de Ribera d'Ebre, al Montsià, a l'Alt Empordà i al Baix Empordà on s'espera que les temperatures freguin els 37ºC.