La societat viu una fase en què les dones s’uneixen i s’organitzen per rebutjar categòricament la violència de gènere i per reclamar el lloc i el tracte just i igualitari que els pertoca.
Ens trobem en un període de transformació, en què s’ha demostrat que juntes les dones són més poderoses i que poden canviar el món. Moltes ho han fet, i només cal fixar-se en moviments virals com el «ni una menys» o el «time’s up».
Et presentem un recull de frases contra la violència de gènere que volem que t’inspirin a sumar-te a les reivindicacions i que et transmetin el coratge necessari per ajudar-te tant a tu com a les del teu voltant. I no oblidis que ser una dona implica un poder i una màgia incomparables.
Motiva’t a través de les reflexions i paraules que han servit d’inspiració per a moltes dones en aquest planeta i per ajudar-les a estimar-se i valorar-se tal com es mereixen. Les millors afirmacions per dir prou i rebutjar la violència de gènere.
Unes paraules anònimes que sovint apareixen a les campanyes per conscienciar contra la violència de gènere, amb l’objectiu de fer veure que cap dona no ha d’acceptar ni de deixar passar un primer cop.
La intèrpret Nicole Kidman, que és ambaixadora de bona voluntat de l’ONU a UNIFEM, parla del gran abast que té la violència contra les dones a escala planetària.
El cantant i escriptor nord-americà Jim Morrison ens insta a compartir el dolor que causa al nostre interior la violència, perquè el camí es torna molt més suportable si es fa amb el suport d’algú altre.
La ‘influencer’ La vecina rubia va publicar aquest poema tan encertat al seu compte de Twitter que serveix per apoderar les dones i fer-los veure només elles poden decidir allò que volen i no volen fer.
Aquestes paraules van utilitzar-se en una campanya per crear consciència contra la violència de gènere i per dir que, en cas d’agressió, s’ha de denunciar per buscar ajuda i per poder ajudar les altres persones que en pateixen.
Amb aquestes encertades paraules, l’Isazkun González t’anima a tirar endavant i a triar-te sempre a tu mateixa.
Ets una persona que transmet amor i que es mereix ser recompensada amb més amor. No deixis que ningú et talli les ales ni et robi la teva llum pròpia: sigues conscient de qui ets i no passis a ser una altra de les innombrables víctimes de la violència de gènere.
Aquestes paraules s’han vist sovint als cartells de diverses manifestacions en defensa de la dona i volen posar fi als arguments tòpics i arcaics que afirmen que les dones són atacades com a conseqüència de com vesteixen. Una dona lliure ha de poder-se vestir com vulgui, perquè vestir-se també constitueix un acte de llibertat.
L’escriptor romanès Elie Wiesel vol transmetre a través d’aquesta reflexió que el fet de no prendre partit pot tenir repercussions nefastes per a les víctimes de les agressions i la violència, perquè qui calla consent.
L’ex-secretari general de les Nacions Unides Ban Ki Moon ens incita també a actuar enfront de qualsevol agressió. Sovint, les dones que pateixen agressions i violència creuen que no tenen prou força per tirar endavant, però tu pots transmetre’ls la força que els fa falta ajudant-les.
Aquestes paraules han tingut una gran rellevància en moltes manifestacions feministes per condemnar la violència de gènere.
És una frase d’una campanya dirigida a animar-te a denunciar les agressions i abusos i a defensar-te. Totes aquelles persones que pensen que poden utilitzar-te a tu i el teu cos com vulguin han de saber que ningú té dret a tocar-te sense que tu ho vulguis.
De nou, molts cartells de les manifestacions a favor de la dona mostren aquesta frase, que vol ser molt crítica amb els comentaris que sovint ha d’aguantar la dona sobre el seu cos cada dia mentre va pel carrer.
L’escriptor uruguaià Mario Benedetti ens deixava un poema preciós per animar les dones a no rendir-se en el combat per acabar amb la xacra de la violència de gènere.
El príncep Enric d’Anglaterra va pronunciar aquestes paraules tan encertades. Aleshores, però, per què deixem que ens aixafin i que ens prenguin el poder que tenim?
L’icònic líder africà Nelson Mandela fa amb les seves paraules una reflexió molt adequada per plantar cara a la violència de gènere, perquè ens diu que la llibertat individual no pot privar de llibertat els demés.
Amb la seva reflexió, la Montserrat Delgado et demana que t’omplis de coratge i que, encara que les coses no semblin fàcils, no has de permetre que algú altre et causi dolor.
L’ex-primera dama nord-americana Eleanor Roosevelt ens inspirava amb els seus mots ideals per a les persones que s’han vist etiquetades dins d’uns esquemes que les allunyen d’elles mateixes. Que ningú t’obligui a ser una determinada persona o d’una determinada manera.
El grup de música espanyol Amaral ens anima a anar-nos-en d’aquest indret totalment fosc on algú altre ens ha encaixonat.
L’activista nord-americà Jackson Katz estén la mà als homes perquè també passin a formar part activament del combat per erradicar la violència de gènere, perquè és un problema de tothom.
Aquesta campanya també vol fomentar les denúncies contra les agressions. Si ho fas, ajudaràs les teves amigues, la teva mare, les germanes, les cosines i la resta de dones del planeta.
Es tracta d’una altra campanya per reclamar els drets que tens sobre el teu cos i per desmuntar les idees que determinades persones tenen sobre els suposats drets que poden exercir amb el cos dels demés. Tens un cos que és teu, i de ningú més!
Com a creadores de la vida humana, les dones s’han de saber imposar quan cal i no deixar-se maltractar.
Has de saber detectar allò que realment és amor i no allò que l’altre vol que pensis que és. Omple’t de coratge!
L’activista Malcolm X et diu així que, si mai has viscut una situació en què t’has confrontat a la violència de gènere, has de compartir-la per mirar d’evitar que altres persones puguin passar pel mateix malson.
Bono, vocalista irlandès de la reconeguda banda U2, explica així que allò que determina si ets una dona o si ets un home va molt més enllà del teu òrgan sexual.
Al seu llibre ‘Una juez frente al maltrato’, Raimunda de Peñafort insisteix en el fet que has de prendre una decisió ràpidament, independentment del moment que sigui.
L’escriptor indi Jiddu Krishnamurti explica amb aquestes paraules tan potents els diferents tipus de violència que existeixen. No facis la vista grossa en cap cas.
D’aquesta manera, Frida Kahlo ens encoratja a no deixar que altres persones s’interposin en el nostre camí i ens limitin la llibertat.
El geni de les paraules Eduardo Galeano ens deixava una citació que transmet el poder real que tenen les dones i que ens fa veure que la violència de gènere és una forma habitual de mirar de controlar i adormir aquest poder.
Malala Yousafzai, la reconeguda activista pakistanesa pels drets de les dones i les nenes, ens vol subratllar aquí la rellevància del poder femení, perquè les dones són les encarregades de portar els éssers humans al món.
Aquestes paraules formaven part del cartell d’una manifestació feminista i el seu missatge ha circulat per tot el món mostrant-nos la transcendència que té el fet de poder denunciar les agressions i les injustícies en veu ben alta.
La dona només pot deixar-se governar per ella mateixa, segons les encertades paraules de la cèlebre activista nord-americana Susan Anthony.
Una poderosa afirmació que es desprèn de la campanya contra la violència de gènere que du el nom de «ni una menys»i que també vol mirar de frenar les incomptables morts de tantes dones a causa d’aquest mal de la societat.
Aquesta també és una altra campanya per acabar amb la violència de gènere que incita a denunciar les agressions. Demana ajuda, no et quedis el problema per a tu.
A través d’aquesta campanya s’intenta fomentar la percepció d’igualtat entre gèneres, per fer-nos prendre consciència del fet que cadascú s’ha de governar a un mateix i que no s’ha de deixar governar.
Tal com afirma aquí l’icònic cantant nord-americà Bruce Springsteen, et mereixes que la gent et miri als ulls i reconegui la teva lluita.
La ballarina i coreògrafa Isadora Duncan ens deixava aquestes paraules que mostren com, realment, els límits només te’ls pots posar tu.
Sovint, la por de no saber què passarà després de denunciar un maltractament paralitza les persones. Ara bé, cal tenir en ment que la pitjor de les situacions és la que s'està mirant de deixar enrere i que posar-hi fi podrà obrir la porta a moments molt millors.
Tu tens la capacitat de modificar la situació que estàs vivint, opta per demanar ajuda, no estàs tota sola i no vulguis estar-ho. Aquesta campanya et convida a compartir el teu problema i recórrer a l’ajut dels altres.
Mujeres Creando signen aquesta cèlebre pintada en una paret que denuncia el fet que encara hi ha persones que pensen que la dona es pot tractar com si fos un objecte propietat d’algú altre.