Victoria Federica i Froilán

Froilà i Victòria Frederica, preocupats: El seu oncle està atrapat a Estats Units pel coronavirus

Álvaro de Marichalar confessa que la pandèmia del Covid-19 el va agafar «a alta mar»

Froilà i Victòria Frederica  estan intranquils pel seu  oncle Álvaro de Marichalar, que no ha pogut tornar al seu país natal des que va esclatar la  crisi mundial del coronavirus. Segons explica en una entrevista pel digital 'El Español', Álvaro reconeix que s'ha quedat atrapat a Miami.

«Em va agafar enmig de la mar i en totes les escales del meu rumb a Florida, on vaig arribar de miracle just abans del tancament dels Estats Units decretat per causa de l'epidèmia. Afronto el  confinament  amb l'enorme inquietud derivada de desconèixer de què es tracta tot això realment i a què ens enfrontem», confessa el germà de Jaime de Marichalar.

Crítica sobre com s'utilitzen els nostres impostos 

Álvaro  porta el confinament «amb la indescriptible frustració i enorme tristesa de saber que moltes persones que estan perdent la vida en soledat a Espanya -sobretot els nostres ancians- podrien perfectament seguir vivint molts anys més, si els diners dels nostres impostos s'utilitzés per garantir el bàsic i fonamental en lloc d'utilitzar-los fraudulentament per agrair els serveis prestats de la màfia teleporqueria», sentencia.

Álvaro de Marichalar, germà de Jaime de Marichalar i oncle de Froilà i Victòria Frederica
Álvaro de Marichalar viu el seu confinament a Miami | CatalunyaDiari

A més, explica que està «en una casa buida que m'han deixat uns bons amics.  A principis dels anys 80  vaig viure a Miami, on vaig estudiar econòmiques. Una terra també molt vinculada a la nostra família a través del nostre avantpassat Tristán de Luna, Senyor de Ciria i Borobia qui va fondre aquí a 1559 la primera ciutat dels actuals Estats Units: Pensacola. De fet, estic ara aquí perquè vull que la meva expedició recali a Pensacola», explica Álvaro de Marichalar.

Finalment, l'oncle de Froilà i Victòria Frederica confessa que està sol: «La quarantena és una cosa que cal prendre seriosament per evitar contagiar-se i evitar contagiar altres persones. És un exercici bàsic de responsabilitat i per això, clau. La solitud és molt sana i també necessària i important. Qui no és capaç de ser feliç estant sol, té molt difícil ser feliç en companyia», recalca.