Una de les fotografies del treball 'Japan In Love' de Lluís Camell.

Fujifilm reconeix la mirada al Japó del fotògraf de Llorenç Lluís Camell

El treball recull 120 fotografies capturades al país nipó

El fotògraf de Llorenç del Penedès Lluís Camell ha vist reconegut el seu últim treball fotogràfic sobre el Japó per part de Fujifilm, la multinacional japonesa de la fotografia i la imatge. Camell va deixar palesa la seva particular mirada sobre el país nipó a través d’un vídeo en el qual s’hi mostren 120 instantànies que va capturar en un viatge que va fer el passat mes de febrer amb la seva parella.

Després d’haver publicat el vídeo al seu canal de YouTube, Camell va rebre la proposta de Fujifilm de penjar el treball al blog que té l’empresa a Espanya, acompanyat d’un escrit sobre la seva experiència. En declaracions a Tarragona Digital, Lluís Camell ha explicat que, estant habituat «a ser molt escèptic i descriptiu en el meu treball habitual com a càmera de televisió, el fet que un reportatge com aquest, en el qual mostro el meu punt de vista, la meva opinió sobre el Japó, hagi tingut difusió, m’ha reforçat molt».

Un país de contrastos

El fotògraf va seleccionar 120 instantànies d’unes 1.500 que va capturar en un viatge de dues setmanes al llarg de la part central del Japó, en ciutats com Tòquio i Kyoto, però també per pobles molt més petits de la zona dels Alps, al nord del país. «És un treball d’autor, on mostro com veig jo el Japó, un país de contrastos, on hi ha tradició, però també modernitat», expressa Camell. El vídeo està elaborat amb un alt ritme, per transmetre el frenesí del país asiàtic.

El llorencenc va titular el treball amb el nom de ‘Japan In Love’, deixant constància de la fascinació que des de petit li ha creat aquest país. El passat febrer, després de molts anys, finalment va tenir la possibilitat d’anar-hi, i quan va ser allí, es va tornar literalment «boig». «La quantitat d’estímuls era brutal», admet. Tot i que abans del viatge ja tenia alguna idea sobre l’enfocament que volia donar al reportatge, no va ser fins que va ser al mateix país quan li va «trobar el sentit» definitiu al que volia fer. «Em vaig alliberar molt», afegeix.

Imatges descriptives per mostrar el punt de vista

Amb més de deu anys d’experiència com a càmera de televisió a RTV el Vendrell, Lluís Camell apunta que quan elabora els seus reportatges fotogràfics sempre té la intenció «d’opinar, vull fer imatges molt descriptives, sempre intentant mantenir una certa neutralitat, però fent servir el llenguatge a la meva manera». El jove està en aquests moments acabant un altre treball, en aquest cas més local, centrat en el Baix Penedès, que espera poder mostrar d’aquí a pocs mesos.

També et pot interessar: