Funcionaris i pensionistes cobraran una 'minipaga' al juliol

Es farà efectiva després que es publiquin els comptes al Boletin Oficial del Estado

Congreso de los Diputados
Imatge d'arxiu del Congrés dels Diputats. | cedida

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament el projecte de llei dels Pressupostos del 2018, sis mesos després de l'inici de l'exercici. Una votació que aprova la pujada de l'1,75% del sou dels funcionaris i l'increment de les pensions —l'1,6% amb caràcter general i fins al 3% per a les pensions més baixes—.

Una votació que va acabar aquest dijous, 28 de juny, amb els aplaudiments dels diputats del PP i Ciutadans a l'exministre Cristóbal Montoro, l'autor dels comptes que, finalment, s'han aprovat sota el govern de Pedro Sánchez, tal com informa 'El Periódico'. 

El PSOE farà efectiva la proposta del PP

Així doncs, els pensionistes cobraran aquest juliol una 'minipaga' que inclourà els retards acumulats des del gener. No obstant això, la iniciativa entrarà en vigor una vegada es publiquin els comptes al Boletin Oficial del Estado (BOE), deixant a l'aire el moment concret en què es realitzarà el pagament. 
 

I és que, mentes que el Govern del PP havia fixat el 20 de juliol com a data límit per abonar aquesta 'minipaga' als pensionistes, la nova ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha assenyalat que els ingressos tindran lloc en funció de la publicació definitiva de la llei al BOE.

Ara, i una vegada ja s'han aprovat els pressupostos, el nou govern socialista de Pedro Sánchez —que serà l'encarregat de gestionar la proposta del Partit Popular— haurà d'assumir els plans que tenia previstos l'anterior govern, una vegada, però, s'habilitin els corresponents procediments administratius.

Uns 3 milions de pensionistes en surten beneficiats

Així doncs, gairebé tres milions de pensionistes es veuran, finalment, beneficiats. I és que amb la pujada prevista per a les pensions mínimes, una prestació de 639,30 euros passarà a ser de 656,83 euros a partir de juliol, el que suposa uns 19,13 euros més, xifra que en el dia a dia molts van lamentar que no era suficient per millorar la seva situació econòmica. 

En el cas dels funcionaris, la pujada de l'1,75% per a un sou de 1.500 euros implicaria una millora mensual de 26,25 euros, així com una 'minipaga' d'aproximadament 200 euros que compensaria els pagaments endarrerits des de gener.


Comentaris

envia el comentari