funicular Montjuïc

El funicular de Montjuïc reobre després de gairebé sis mesos de rehabilitació

TMB ha aprofitat els mesos en què l’aparell ha estat tancat per iniciar la rehabilitació integral de les estacions de Paral·lel i Parc de Montjuïc

Aquest dilluns  ha reobert un dels transports més emblemàtics de la ciutat de Barcelona: el funicular de Montjuïc. Després de cinc mesos i mig, per fi han acabat totes les tasques que s’hi havien de dur a terme, i a partir d’ara aquesta mena de ferrocarril tornarà a estar en servei, malgrat que durant uns deu mesos hi seguiran realitzant les tasques necessàries per dur a terme una rehabilitació integral de les estacions de Paral·lel i Parc de Montjuïc. Ho explica el diari ‘Ara.cat’.

El servei funcionarà amb normalitat

Fins al moment, però, ja s’han realitzat tots els treballs que eren incompatibles amb el servei amb passatgers, de manera que el servei funcionarà amb total normalitat. Amb tot, les feines preveuen remodelar l’arquitectura de les andanes, les escales, els passadissos i les dependències, i també s’han substituït diversos paraments verticals i horitzontals.

Però no només això, i és que l’obra també aglutina la millora dels drenatges i l’actualització de la instal·lació elèctrica, així com de la pintura i la senyalística. Tot això sense oblidar la retirada de falsos sostres, la substitució de la il·luminació actual en favor de leds, el canvi de la línia de peatge de l’estació superior i l’adequació de tot l’emplaçament en relació a la normativa de protecció civil.

És la segona renovació a la qual es veu sotmès el funicular

El fet és que, tal com ha assenyalat TMB,  la segona part de la revisió i actualització ja està finalitzada, quelcom que era obligatori després que el funicular complís 22.500 hores de funcionament.

Amb tot, aquesta no és la primera renovació a la qual s'ha vist sotmès aquest ferrocarril, ja que entre el 2015 i 2016 ja es van dur a terme diverses modificacions, com és el cas de la renovació total dels trens i del sistema de comandament de circulació.

En aquesta segona ocasió, però, les feines han implicat una actualització de la sala de màquines, la sala de contrapesos i finalment la plataforma de la via.