Un jugador de futbol intentant realitzar una centrada davant l'oposició d'un rival

Pedro Martín fa més líder al Nàstic després de guanyar el Badalona

El Nàstic suma la primera victòria lluny de casa després d’un gol de Pedro Martín en el minut 89. Els tarragonins es consoliden en la primera posició de la lliga

El líder és més líder. El Nàstic ha guanyat per 0 a 1 al camp del Badalona i ha sumat tres punts d’or per consolidar-se en la primera posició de la taula i guanyar molta distància respecte al quart classificat. Pedro Martín, amb un cop de cap en un llançament de cantonada quan el partit arribava al minut 90, ha decidit un encontre molt igualat on els locals han tingut la pilota però els tarragonins han gaudit de l’efectivitat necessària transformant en diana l’únic xut entre els tres pals del segon temps.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Poques ocasions en el primer temps

Els primers 45 minuts del partit a Badalona han estat l’antítesi d’allò que es va viure diumenge passat al Nou Estadi. Si fa set dies es van marcar els quatre gols del partit en els primers 25 minuts, en el duel d’avui s’ha arribat al descans sense gols però amb diverses ocasions que cap dels dos bàndols ha estat capaç de transformar. El primer que avisava era Fran Carbia en el segon minut quan es plantava sol davant Dorronsoro després de guanyar la disputa de la pilota per la banda esquerra de l’atac. El porter local intervenia en dos temps per anul·lar el perill visitant.

Els locals reaccionarien en el minut 10 i donarien mostres de poder donar guerra. Una centrada de Robert Simón era desviada en darrera instància per Trilles, enviant l’esfèric llepant la base del pal de la porteria avui defensada pel debutant José Aurélio Suárez. L’ex del Girona ha arribat per ser titular tot i les bones actuacions de Gonzi i el tècnic Toni Seligrat no ha dubtat en fer-lo sortir d’inici en la primera ocasió que ha tingut. La segona i darrera oportunitat grana del primer temps també la protagonitzava Carbia. Era el minut 21 i el tarragoní aprofitava una centrada des de la banda esquerra per enviar l’esfèric llepant el pal esquerre de Dorronsoro.

Qui marca, guanya

La segona clara del Badalona arribaria en el segon temps. Concretament en el minut 60 després d’una penjada a l’àrea per la banda d’Albarrán que Robert rematava al lateral de la xarxa de Suárez quan semblava més fàcil cantar el gol. El Badalona gaudia de la possessió i el Nàstic volia treure or de les curtes estades amb la pilota. Semblava que el guió previst i desitjat fos conservar el zero a la porteria pròpia i buscar una jugada aïllada per endur-se el triomf.

No sabem si era el guió previst però sí el que s’ha executat al final. Després d’arribar al minut 44 del segon temps sense xutar en cap moment entre els tres pals de Dorronsoro, una centrada de cantonada era rematada per Pedro Martín en el segon pal per enviar l’esfèric a l’escaire de la porteria del Badalona. Una arribada, un gol i tres punts. No hi ha hagut temps per a la reacció local i els grana han sumat la primera victòria de la temporada lluny de casa que els dispara a la classificació després que l’Andorra no hagi pogut jugar.

Els de Seligrat són líders en solitari amb 23 punts, quatre més que l’Andorra segon (amb un partit menys) i gaudirà de set punts de distància respecte al quart classificat quan acabi la jornada. Un senyor coixí per a un Nàstic que segueix eliminant deures pendents de la llista d’objectius. Diumenge 31 a les 16.30 hores, nou partit lluny de casa visitant l’Olot.

Badalona

Dorronsoro, Toledo, Robusté, Moyano, Robert, Galindo, Chema (Cárcaba 65’), Musa (Roger 74’), Llerena, Goyo i Néstor

Suárez, Albarrán, Trilles, Quintanilla (Domingo 63’), Oriol, Bonilla, Miranda, Fullana (Tienza 63’), Brugué, Carbia (Ballesteros 75’) i Oliva (Pedro 63’)

0-1 / Pedro (89’)

Per als locals Robusté (37’), Robert (67’), Musa (69’) i Cristian (91’) i per als visitants Quintanilla (24’) i Fullana (53’)