Youssef El Haddaoui, protagonista de la final

El reusenc Youssef El Haddaoui, campió d’Europa en futbol per a cecs

El Haddaoui, arribat a Reus des del Marroc l’any 1995, es proclama campió d’Europa de futbol per cecs. Ha marcat dos dels tres gols de la final davant França (3-1)

Youssef El Haddaoui, protagonista de la final | @Paralimpicos

Youssef El Haddaoui s’ha proclamat aquest dimarts campió d’Europa de futbol per a cecs després del torneig celebrat a Roma i on la selecció espanyola ha arribat a jugar una final que ha guanyat per 3 a 1 davant França, aconseguint així la desitjada medalla d’or i el bitllet per als Jocs Paralímpics de Tokyo 2020. El Haddaoui, nascut a la localitat marroquina de Larache fa 30 anys, va traslladar-se a Reus amb la seva mare i quatre germans quan tenia sis anys. Amb deu va perdre la vista després d’una sèrie d’intervencions per un glaucoma congènit i la pràctica esportiva el va ajudar a adaptar-se a la seva nova realitat. L’atletisme, el judo i la natació són algunes disciplines provades abans de fer el salt al futbol per a cecs que l’ha permès brillar al màxim nivell.

Bigolejador en la final

Després de classificar-se per a la final del Campionat d’Europa, El Haddaoui s’ha convertit en l’heroi de la final. El duel, format per dues parts de 20 minuts, ha acabat amb un marcador favorable per 3 a 1 gràcies a dos gols seus. El primer arribava en el minut 6 després d’un xut de falta des de la frontal. Jesús Bargueiras, entrenador de l’equip, donava instruccions sonores al seu jugador per executar la falta a la perfecció. El xut, per terra, entrava ajustat al pal dret de la porteria francesa. França empataria en el minut 18 amb un penal transformat per Babacar però Youssef s’encarregaria d’avançar de nou al seu equip amb una retallada a la frontal i posterior xut que tocava el pal i l’espatlla del porter, acabant la pilota entrant en la porteria francesa en el minut 25. Quan faltava un minut per al xiulet final, Adolfo Acosta sentenciava la final amb una jugada individual que suposaria el 3 a 1.