Els jugadors del Nàstic celebrant la remuntada

Espectacular remuntada d’un Nàstic amb deu jugadors davant l’Andorra

El Nàstic remunta un 0 a 2 amb un jugador menys per acabar imposant-se per 4 a 2 amb una estel·lar i decisiva actuació de Brugué

Bogeria a la plantilla grana després de la remuntada davant l'Andorra | Laia Solanellas

S’aixeca el teló. Es veu un equip de futbol perdent per 0 a 2 i quedant-se amb un futbolista menys quan faltaven divuit minuts per al final. S’abaixa el teló. Molts dirien que el llibre es diu «Crònica d’una mort anunciada» però avui no ha estat el cas. El Nàstic ha guanyat per 4 a 2 l’Andorra en una recta final de partit on ha estat capaç de remuntar un encontre perdut en el minut 72 amb 0 a 2 i inferioritat numèrica per sumar una victòria que dona tres punts i una injecció de confiança i eufòria com fa molt que no es recorda a Tarragona.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Una arribada andorrana, un gol

La primera meitat ha quedat totalment definida per la gran efectivitat de l’Andorra. L’equip dirigit per Nacho Castro ha gaudit d’una única clara ocasió en els primers 45 minuts i l’ha aprofitat per marxar al vestidor amb el triomf. Justament és allò que no ha fet un Nàstic que ha tingut l’arribada més perillosa en el primer minut del matx. Una centrada de Joan Oriol per la banda esquerra era rematada per Gerard Oliva.

El porter visitant Bañuz s’estirava a la perfecció per evitar la diana i Brugué, aprofitant el rebuig, donava un cop de cap a la pilota per veure com un defensor andorrà treia la diana sota pals. Els de Toni Seligrat començaven avisant però no marcant. Bonilla volia repetir fortuna en el minut 16 amb un xut llunyà mentre l’Andorra començava a sentir-se còmode sobre la gespa. La possessió anava en augment i ha estat en el minut 25 quan han trobat el premi.

Una conducció de David Martín ha acabat amb una assistència per Carlos Martínez dins de l’àrea que, sense l’oposició d’un Joan Oriol que s’havia sumat a l’atac, ha definit davant l’avui titular Wilfred amb classe amb un toc amb l’exterior de la bota dreta. Els andorrans colpejaven primer i el Nàstic estava obligat a reaccionar. Només Quintanilla, rematant de cap un llançament de cantonada, era capaç de generar neguit a la porteria tricolor.

El Nàstic, lamentant una acció en un partit de futbol
El Nàstic veia el partit perdut en el minut 72 | Laia Solanellas

De l’infern al cel en divuit minuts

El Nàstic afrontava els segons 45 amb la necessitat de marcar dos gols per aconseguir remuntar i endur-se els tres punts com a local. Un objectiu que ha durat ben poc quan l’Andorra, en la primera arribada, ha tornat a marcar. L’efectivitat tricolor ha destrossat un conjunt grana que rebutjava malament l’esfèric, aquest el recuperava Rubén Bover i tenia l’espai i la qualitat suficient per realitzar un xut col·locat que ha entrat llepant la base del pal esquerre de Wilfred en el minut 48.

El matx entraria en un estat de letargia fins que Albarrán, després d’arribar tard en una entrada a Riverola, era expulsat amb targeta vermella directa. Aquesta és la tercera expulsió que pateix el Nàstic en les tres darreres jornades, sent la segona de l’ex del Badalona. Quan semblava que el duel ja estava sentenciat a favor dels andorrans, un mal rebuig del porter Bañuz ha permès Oliva rebre la pilota i realitzar una vaselina que acabava amb l’1 a 2 en el minut 72.

Els homes de Toni Seligrat s’enganxaven mínimament al partit i gaudien de l’empenta de la diana per intentar buscar un empat que han trobat. Amb un menys i després d’un encontre deficient, els tarragonins empataven. I ho feien amb una diana de campionat. Inesperada centrada de Bonilla amb la cama dreta i engaltada magistral de Brugué per enviar l’esfèric a l’escaire esquerre de Bañuz. El Nou Estadi estava buit però s’intuïa la bogeria entre els seguidors.

Brugué celebrant el 4 a 2 definitiu
Roger Brugué ha estat un dels jugadors més destacats del Nàstic | Laia Solanellas

Sa majestat Brugué

Una bogeria que s’ha desfermat sobre la gespa amb la remuntada total. Una jugada d’estratègia perfectament executada ha permès Quintanilla superar Bañuz en el minut 89. Els jugadors sobre el camp i la banqueta perdia els papers en una celebració que seria total quan Brugué, en la darrera jugada del matx, es plantava sol davant el porter visitant per fer el 4 a 2 definitiu amb un Andorra bolcat a l’atac.

Una victòria de bogeria que ha acabat amb tot el Nàstic dirigint-se al corner per celebrar amb l’afició que hi havia fora del Nou Estadi la segona victòria de la campanya. Una afició que no havia d’estar allà, que no ha respectat en tot moment les mesures de seguretat i que marxa a casa amb l’agraïment del club. Un punt negre que no ha de tacar una actuació sobre la gespa que serà recordada durant setmanes. Tampoc cal oblidar els deficients primers 72 minuts de partit on s'ha rebut molt càstig.

Amb aquest resultat, els grana se situen provisionalment líders de la lliga amb vuit punts. El pròxim cap de setmana, l’equip afronta la jornada de descans. I ho farà amb un somriure d’orella a orella després d’un dels triomfs més èpics dels darrers anys.

Wilfred, Albarrán, Rueda, Quintanilla, Oriol, Miranda (Lasso 61’), Fullana (Carbia 72’), Bonilla, Brugué, Amang (Tienza 72’) i Oliva (Domingo 87’)