El Nàstic al camp del Barça B

Una errada defensiva i una arbitral impedeixen puntuar al Nàstic contra el Barça B

Els grana cauen per la mínima a l’Estadi Johan Cruyff en un duel on un corner mal defensat i un clamorós penal no xiulat a favor del Nàstic provoquen la derrota

Que el Nàstic comenci la temporada de lliga clamant al cel per una errada arbitral no és que sigui l’inici més adient ni esportiu però el duel al camp del  Barça B, que ha acabat amb derrota dels tarragonins per 1 a 0, té un resum ben clar: una errada en defensa i una errada del col·legiat deixen els de Toni Seligrat sense puntuar.

Intensitat inicial

El matx donava inici amb una intensitat excessivament castigada per l’àrbitre Pérez Muley, que seria el protagonista del matx en la recta final. Dues accions de Brugui i Ribelles, la segona més discutida que la primera, han acabat amb dues amonestacions per al conjunt grana. Els futbolistes de Barça han aprofitat l’avinentesa per intentar generar una expulsió al bàndol nastiquer mentre els tarragonins pressionaven ben amunt la sortida de la pilota local i generar alguna indecisió culer.

Bonilla seria el primer a tenir una arribada perillosa per part visitant. Una centrada des de la dreta era despenjada amb el cap per Pedro, deixant-li la bola a un Bonilla que ha engaltat enviant el xut massa alt. Rueda intentava rematar una centrada d’estratègia de Bonilla però el xut, fluix i centrat, era aturat per Peña en el minut 27. Les protestes blaugranes buscant la segona groga de Brugui s’han girat en contra en el minut 29 quan Jandro ha entrat amb força a Albarrán.

Un clar problema fruit del col·legiat per posar el nivell de la groga tan baix. Ilaix i Busquets caurien també abans del descans, just minuts després d’una acció que podria haver creat molt perill a la porteria local. Un canvi de joc de dreta a esquerre era castigat amb un fora de joc totalment inexistent. L’acció podia deixar Pedro sol davant Iñaki Peña però l’acció ha estat interrompuda.

Errada en defensa i de l’àrbitre

El Nàstic, amb una seguretat defensiva inèdita durant la campanya passada, arribava als 45 minuts claus per intentar endur-se els tres punts. Els locals, més espessos que en l’inici de l’encontre, no trobaven espais i ha estat en una jugada d’estratègia mal executada i mal defensada quan ha arribat el primer gol del matx. Una centrada de cantonada era rematada amb la punta dels peus al primer pal per Arnau Comas. Wilfred ha posat el puny amb poc encert i la pilota ha entrat plorant a la porteria grana.

El gol de Comas ha donat tranquil·litat a un Barça que ha gaudit de les millors sensacions de l’encontre en els minuts posteriors. El Nàstic, per la seva banda, veia com el cronòmetre començava a pesar. Quan l’equip tarragoní ha estat més insistent, s’ha trobat amb un Barça ben ferm al darrere. Els homes de refresc introduïts des de la banqueta per Joma, avui dirigint l’equip per un contacte estret de Toni Seligrat amb un positiu amb Covid-19, no han pogut equilibrar el matx.

Una penjada a l’olla era repenjada amb una centrada potent per Rueda al primer pla per a què Amang desviés sense l’encert de fer-ho entre els tres pals. Ha estat la darrera ocasió d’un Nàstic que ha vist com, de forma inversemblant, l’àrbitre no assenyalava un clarissim penal en una acció dins de l’àrea culer on Gerard Oliva ha estat estirat de la samarreta amb contundència. Les protestes han estat inútils per a un Pérez Muley i els assistents que han quallat una actuació més que millorable.

El pròxim cap de setmana, els tarragonins s’estrenaran al Nou Estadi a porta tancada davant el Badalona. Cal refer-se d’aquesta ensopegada amb regust molt amarg per com s’ha produït.

Barça B

Peña, Mingueza, Comas, Busquets, Konrad (Hiroki 61’), Jandro (Lucas 61’), Maia (Matheus 79’), Zeballos (Sanz 90’), Solano, Mingo i Ilaix (Peque 90’)

Wilfred, Albarrán, Quintanilla, Rueda, Oriol, Ribelles (Joel 80’), Tienza (Fullana 58’), Bonilla, Brugui (Amang 72’), Pedro (Fran 72’) i Oliva

1-0 / Comas (57’)

Per als locals Jandro (12’), Zeballos (26’), Ilaix (38’), Busquets (44’) i Mingueza (90’) i per als visitants Brugui (6’), Ribelles (8’)