El Nàstic celebra un gol

El Nàstic escombra el Barça en 25 minuts i reafirma el lideratge

Els grana s’imposen amb solvència al Barça B, fins ara segon classificat, en un duel que ha encarrilat amb un 3 a 0 en els primers 25 minuts

El Nàstic ha guanyat per 3 a 1 el Barça B en el duel més atractiu de la jornada on s’enfrontava el líder i el segon classificat. Els tarragonins s’han endut els tres punts i el «goal average» particular per reafirmar la primera posició de la classificació sumant ja 20 punts i acumulant tota una volta de lliga sense perdre (deu partits).

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Inici arrasador del Nàstic

El conjunt grana ha quallat un inici de partit espectacular. Immillorable quasi. Quan només havia passat un minut de joc, els tarragonins han gaudit d’un primer llançament de cantonada executat per Fullana que Carbia, amb una engaltada de cinema des de la frontal, enviava al fons de la xarxa davant la incredulitat dels presents. Els de Toni Seligrat inauguraven el marcador ben d’hora i estaven a prop de fer el segon en el minut 3 amb una arribada d’Oliva. No seria fins al minut 11 quan Carbia tornaria a repetir protagonisme.

Una bona centrada per baix d’Albarrán des de la banda dreta es passejava per dins de l’àrea blaugrana fins que el tarragoní ha engaltat la pilota per enviar l’esfèric al fons de la xarxa de Tenas després d’una bona engaltada a la mitja volta. Era un 2 a 0 engrescador quan només havien passat 11 minuts. El Barça B estava desaparegut, més quan Brugui ha competit amb Carbia per veure qui feia el gol més estètic. El gironí, al vèrtex esquerre de l’àrea visitant, s’ha girat i ha enviat un xut amb rosca a prop de l’escaire dret culer.

Desafortunadament per als interessos del Nàstic, el Barça B ha reaccionat ràpidament i ha fet el 3 a 1 per situar-se mínimament dins del matx. Després d’una bona intervenció de Gonzi a una rematada de Manaj, Mika aprofitava una sèrie de rebutjos per retallar diferències. Els barcelonins despertaven i començaven a guanyar el protagonisme que s’esperava d’ells. Fins i tot haurien pogut marxar al vestidor en el temps de descans perdent per la mínima si no fos perquè la fusta de la porteria de Gonzi rebutjava una gran falta executada per Jandro.

La solvència defensiva, a prova

El segon temps començaria amb una sèrie d’ensurts. Primer a favor del Nàstic amb una acció de Fullana que rebutjava Tenas. Després, una ocasió de Manaj que no aconseguia impactar la bola quan semblava més fàcil marcar que fallar i un intent de vaselina de Collado en el minut 52 obligava Gonzi a treballar a fons. El Nàstic havia de demostrar que sabia defensar-se però sense renunciar a buscar el quart gol. Alhora, havia de córrer els menors riscos possibles per fer valer els dos gols de diferència favorable.

La bona feina dels de Toni Seligrat  ha donat el premi buscat. L’equip grana ha vist com el Barça B dominava però ho feia de forma estèril. Gonzi no ha patit en excés i ha conservat la porteria a zero en el segon temps. El visitant Sanz era expulsat en la recta final del matx per una topada i posterior enganxada amb Ballesteros. Amb aquest triomf, el Nàstic conserva la primera posició de la taula amb 20 punts després de cinc victòries, cinc empats i una única derrota. A l’espera dels partits de la tarda, els grana tenen quatre punts de diferència respecte al segon. L’Andorra o L’Hospitalet poden reduir aquest ampli coixí.

Gonzi, Albarrán (Domingo 46’), Rueda, Quintanilla, Oriol, Miranda, Tienza (Bonilla 69’), Fullana, Brugué (Joel 86’), Carbia (Ballesteros 66’) i Oliva (Pedro 69’)