Josep Calavera pressiona la sortida de pilota de Lolo Plá

El Nàstic evita una nova derrota amb un gol de Brugui en la recta final

Els grana han jugat condicionats en el segon temps per un gol del Castelló en una errada de Bernabé. Brugui evita la derrota amb un cop de cap salvador

Josep Calavera pressiona la sortida de pilota de Lolo Plá | Laia Solanellas

Quan no és una cosa, és l’altra. El Nàstic és capaç d’ensopegar amb una ratlla de llapis i caure lesionat. Contra el Castellón, una nova prova. Després d’un primer temps altern amb millors ocasions visitants, els grana han saltat a la gespa i han dominat el matx fins que s’han complicat la vida de forma inversemblant. Una errada de Bernabé ha acabat provocant el 0 a 1 que Brugui ha neutralitzat en la recta final. Punt insuficient per a un Nàstic que segueix sense guanyar a casa i que no aconsegueix injectar calma i tranquil·litat al voltant d’aquest deficient inici de lliga.

El Castellón, més perillós

El Nàstic saltava a la gespa del Nou Estadi amb quelcom semblant a una revolució en l’alineació. La titularitat d’Habran, Lolo Plá i Giner ha modificat totalment el dibuix tàctic d’un equip que ha anat variant en aquest sentit al llarg dels primers 45 minuts. Tot i que l’objectiu era ser convincents i evitar els nervis del públic, el Castellón ha estat l’equip que ha mostrat més i millor la seva faceta ofensiva. Verdés enviava als núvols una jugada d’estratègia favorable als visitants mentre que César Díaz feia que l’esfèric llepés el travesser després d’una gran centrada de Muguruza.

Perone rep la pressió de César Díaz
Perone rep la pressió de César Díaz | Laia Solanellas

No ha estat fins passat el minut 20 del primer temps quan el Nàstic ha agafat aire i ha arribat un parell de vegades a la porteria d’Álvaro Campos, traient-se la por de sobre. Les modificacions de dibuix sobre la gespa se succeïen. De veure Pedro i Habran com a davanters a que el francés caigués a la banda per avançar Lolo Plá, deixant un centre del camp amb dos homes (Goldar i Petcoff) i no amb tres. Diferents accions individuals d’Habran, el més destacat del dorsal 12 en el primer temps, han posat els grana dins del partit, tot i que ha estat el Castellón qui ha pogut marcar abans d’arribar al descans. Un fort xut de Jorge dins de l’àrea era rebutjat per un Bernabé que ha desviat l’esfèric aixecant l’espatlla dreta.

Un ‘harakiri’ en tota regla

El Nàstic saltava a la gespa en el segon temps amb aires renovats i aconseguia sotmetre al Castellón al seu joc. Els grana tenien la possessió i generaven futbol i arribades més perilloses que en el primer temps. Lolo Plá ha gaudit de la millor ocasió del matx en el minut 57 quan ha rebut una passada de Pedro Martín i Álvaro Campos ha posat les cames per evitar la rematada acrobàtica. Quan millor es trobava el Nàstic, aquest s’ha fet un ‘harakiri’. S’ha fotut un tret al peu. Un mal joc de Bernabé amb la pilota als peus ha acabat amb l’esfèric per un Rubén Díez que ha fet el 0 a 1 en el minut 68.

El Castellón ha gaudit de millors ocasions en el primer temps
El Castellón ha gaudit de millors ocasions en el primer temps | Laia Solanellas

Els de Tarragona rebien un cop duríssim pel que suposava la diana visitant després del bon joc mostrat i per tot el que comportaria: una nova derrota al Nou Estadi i empitjorar el dolent inici de temporada, posant en entredit tothom i augmentant la remor al voltant del projecte. L’equip acusava el clatellot visitant i el Castellón recuperava comoditat. Quan semblava que l’encontre podia morir, els grana han salvat els mobles. Una centrada d’Habran des de la banda dreta ha estat rematada de cap dins de l’àrea petita per Brugui, qui ha aconseguit empatar en el minut 84.

S’ha buscat capgirar totalment el marcador però no s’ha aconseguit. El Nàstic segueix sense guanyar a casa, acumula només un triomf en set jornades i segueix sense convèncer. Els rivals contra els quals s’hauria de lluitar per pujar a Segona segueixen escapant-se i l’ambient segueix enrarint-se a una velocitat preocupant. La pròxima cita, dissabte vinent a les 18.30 hores al camp del València Mestalla.

Brugui ha empatat en el minut 84
Brugui ha empatat en el minut 84 | Laia Solanellas

Bernabé, Valentín, Rodríguez, Perone, Bonilla, Goldar, Petcoff (Lasso 81’), Giner (Ballesteros 60’), Habran, Lolo Plá (Brugui 60’) i Pedro

Castellón

Campos, Muguruza, Satrústegui, Verdés, Víctor, Calavera (Gálvez 85’), Salvador, Jorge, Díez (Alfredo 86’), Cubillas (Serra 66’) i César

0-1 / Díez (68’)

1-1 / Brugui (84’)

Per als locals Bonilla (27’), Giner (43’), Lolo Plá (59’) i per al visitant Díaz (83’)

Raúl Martín González

Matx corresponent a la jornada 7 del campionat de lliga del grup III de Segona B amb la presència de 4.047 espectadors, un miler procedents de Castelló