Miranda roba la pilota a un rival

Un gol al minut 94 provoca la primera derrota de l'any del Nàstic

Els grana perden la condició d'invictes després de perdre al camp del Castellón amb un gol de local Lapeña en el minut 94

Fran Miranda ha vist la cinquena targeta groga a la lliga i no podrà jugar contra el Mestalla | Gimnàstic

El Nàstic ha patit avui la primera derrota de l'any 2020 després de caure al camp del Castellón per 3 a 2. Tota derrota és dolorosa però aquesta ho és més tenint en compte com s'ha produït: en la darrera acció del partit, en una jugada a pilota aturada i quan s'havia fet el més difícil. Els grana han donat molta guerra a un conjunt orellut que lluitarà per ascendir de categoria i per quedar campió, sense oblidar que els de Toni Seligrat s'han presentat a Castàlia amb només dotze jugadors del primer equip, condicionant les opcions d'endur-se tres punts que, per moments en el primer temps, podia semblar factible.

Una bogeria de primer temps

Que el partit entre el Castellón i el Nàstic prometia ser atractiu no és quelcom que a ningú li agafés per sorpresa. Les expectatives estaven elevades i han complert amb nota. Després d'un ensurt dels locals amb una rematada de cap de Díez que agafava en dos temps Bernabé, els grana han pogut inaugurar el marcador. Els homes de Toni Seligrat, que havien sortit a la gespa amb valentia, veien com Víctor cometia penal amb unes clares mans dins de l'àrea després d'una centrada d'Albarrán.

El col·legiat no ha dubtat i ha assenyalat una pena màxima que ha transformat Bonilla per avançar el Nàstic i marcar el seu cinquè gol en el compte particular d'aquesta temporada. Els tarragonins havien fet el més difícil i havien de conservar l'avantatge. Malauradament, el fantasma dels gols en pròpia porteria ha tornat a aparèixer. Una centrada des de la banda esquerra per Muñoz era desviada involuntàriament cap als tres pals de la porteria del Nàstic davant un venut Bernabé. El Castellón empatava i aprofitava l'embranzida de la diana per remuntar en només quatre minuts. Una centrada des de la banda dreta, mal defensada, acabava amb Ortuño rematant al segon pal per fer el 2 a 1 en el minut 25.

Carbia en una acció dins de l'àrea del Castellón
Fran Carbia caient dins de l'àrea local | Gimnàstic

L'afició local embogia i gaudia del triomf fins que Javi Márquez ha alçat la veu. El capità del Nàstic ha rebut una pilota dins del cercle central del terreny de joc. Ha vist el porter Álvaro Campos quelcom avançat. I l'experico no s'ho ha pensat: ha engaltat un fort i ajustat xut que ha volat per Castàlia per colar-se a la porteria fregant el travesser. Els més de 200 seguidors grana esclataven d'alegria a la graderia veient l'espectacular gol del dorsal número 10 dels tarragonins, una bogeria digna d'aparèixer en els millors gols del futbol a finals de temporada.

Desgràcia 'in extremis'

El 2 a 2 al descans deixava un matx molt obert per al segon temps. Si el que s'havia vist en els primers 45 minuts es podia mantenir, l'espectacle estava assegurat. El Nàstic no ha pogut mantenir el nivell i ha vist com el Castellón ha pujat diverses marxes en el motor per buscar el triomf. La plaga de baixes que ha patit avui Toni Seligrat ha deixat molt poc marge de maniobra en el segon temps. Els locals han anat intensificant les arribades a la porteria d'un Bernabé Barragán que podia rebutjar-ho tot. Quan no era un genoll era un guant i quan no un defensa que se situava en la trajectòria de la pilota.

El Nàstic celebrant el golàs de Márquez
La plantilla del Nàstic celebra el 2 a 2 de Javi Márquez | Gimnàstic

El Castellón començava a viure amb normalitat al camp d'un Nàstic que despenjava Carbia, Ballesteros i Oliva en la punta d'atac. En una d'aquestes, han pogut marcar el 2 a 3. Un contraatac conduït per Giner en el minut 73 acabava amb una centrada del valencià que no ha rematat Carbia per poc. Ha estat l'única ocasió clara del Nàstic en un segon temps totalment monopolitzat pels locals. Una insistència que ha tingut premi quan els de Seligrat no s'ho podien permetre: en el descompte. Un corner en el minut 94, quasi fora de temps, era rematat al segon pal per Lapeña davant la falta d'intensitat defensiva.

Era el 3 a 2 i la primera derrota del 2020 es consumava, ensopegada que deixa el Nàstic en la catorzena posició amb 28 punts, només tres més que la zona de descens que marca el Mestalla amb 25, precisament el següent rival dels grana diumenge vinent a les 12.00 hores al Nou Estadi.

Castellón

Campos, Muguruza, Gálvez, Lapeña, Víctor, Salvador, Díez (Cubillas 88'), Muñoz (Alfredo 58'), Fernández (Kako 82'), Díaz i Ortuño

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Rueda, Bonilla, Márquez (Bonilla 73'), Miranda, Ballesteros, Carbia (Guiu 82'), Pereira (Giner 56') i Oliva

0-1 / Bonilla (14') p

1-1 / Rodríguez (21') pp

2-1 / Ortuño (25')

2-2 / Márquez (33')

3-2 / Lapeña (94')

Per als locals Campos (16'), Lapeña (35'), Díez (36') i Díaz (85') i per als visitants Oliva (16'), Miranda (37'), Rodríguez (45'), Márquez (66'), Albarrán (64') i Giner (85')