Bonilla celebrant el 0 a 1

El Nàstic, eliminat de la Copa Federación pel Llagostera amb un penal en la pròrroga

Els grana perden contra el Llagostera en un matx on acaben amb deu homes i els hi xiulen un penal en contra que costa l’eliminatòria. Bon primer temps que no té continuïtat

El Nàstic ha quedat eliminat de la Copa Federación després de perdre al camp del Llagostera per 2 a 1 amb un penal en contra en la segona part de la pròrroga. Llagostera, polèmica i pròrroga s’han tornat a ajuntar per tornar a despertar sentiments passats a una afició tarragonina que, malauradament, es quedarà sense poder competir a la Copa del Rei 2020-2021.

Superioritat nastiquera en el primer temps

Els homes dirigits avui ja per Toni Seligrat tenien perfectament clar l’encontre que s’anaven a trobar al Municipal de Llagostera. I no han tardat a demostrar allò que calia per endur-se la classificació. La possessió ha anat a càrrec dels locals, que han tingut més temps la pilota però de forma inofensiva. La bona feina de la rereguarda tarragonina s’imposava a la davantera local que ha estat incapaç de xutar a porteria en els primers 45 minuts.

Per part grana, les ocasions han anat caient amb el pas dels minuts. Amb un 4-4-2 amb Pedro i Oliva en punta, la feina nastiquera ha estat notòria. Les constants faltes als davanters visitants no ha frenat el seu perill. Ni l’àrbitre amb una diferència clara de criteri després de castigar amb targeta groga a Trilles per un suposat cop de colze que no existit quan minuts abans i després dos jugadors han fet mèrits per veure l'amonestació.

Primer era Oliva qui no arribava pels pèls després d’una centrada de Quintanilla. Bonilla, en el minut 37, enviava fregant l’escaire dret de Marcos una falta directa i en el minut 41 ha arribat la recompensa a la insistència. Una lluita de pilota de Pedro a la banda dreta ha acabat amb una centrada que Bonilla, en el segon pal, aconseguia engaltar per colar l’esfèric entre les cames del porter local. El Nàstic anotava abans del descans i el marcador feia justícia per aproximar els de Seligrat a la Copa del Rei 2020-2021.

Es capgira la truita en la segona meitat

El Nàstic dominador i guanyador del primer temps no s’ha presentat en la represa. El Llagostera ha posat una marxa més al partit i els gironins han insistit fins que han trobat el premi de l’empat. Aquest arribava en el minut 76 després d’una centrada de Genar i una rematada de Sascha en el segon pal. Abans, els locals ja havien fregat l’empat en dues ocasions però la pilota sortia fora per centímetres. La insistència local ha estat a punt de provocar la remuntada total en el temps de descompte davant un Nàstic que no ha generat perill en el segon temps.

Amb empat en el marcador, ambdós conjunts s’han vist abocats a la pròrroga, afegint un extra de cansament als de Seligrat per al duel de diumenge contra el Badalona. Fran Carbia queia lesionat amb un moviment indesitjat de turmell i el partit es posava coll amunt en el minut 110 quan Albarrán colpejava amb el colze a un jugador del Llagostera dins de l’àrea i, en aquesta ocasió, l’àrbitre sí que ho castigava. Cortés s’encarregava d’executar el penal i posar el 2 a 1.

Mal record del passat

Bonilla, abans del llançament des de centre, seria expulsat per, suposadament, protestar. Des d’aleshores, el Llagostera es dedicaria a no jugar, a simular lesions i practicar un joc de barri baix i antiesportiu que tants mals records provoca en la parròquia del Nàstic després del frustrat ascens l’any 2014. Jugant amb tot en contra, Amang encara tindria una darrera ocasió per empatar però a pilota marxaria llepant el pal esquerre.

Finalment, derrota tarragonina que ha vist com el rival ha xutat dos cops entre els tres pals i ha marcat dos gols. Efectivitat, ras i curt. D’aquesta manera, el Nàstic queda eliminat de la Copa Federación i es queda sense opcions de jugar la Copa del Rei 2020-2021. Els tarragonins, obligats a passar pàgina: diumenge a les 18.00 hores  segon duel de lliga contra el Badalona.

Javi Bonilla ha estat expulsat amb targeta vermella directa | Gimnàstic

Llagostera

Marcos, Monreal, David (Magallán 73’), Cortés, Sascha, Gil (Dubasin 105’), Roig (Yeste 46’), Diego, Pere, Manchón (Genar 46’) i Guiu

Gonzi, Albarrán, Trilles, Quintanilla, Domingo (Oriol 71’), Miranda (Rueda 96’),, Fullana, Pol B (Carbia 61’ (Amang 97’)), Bonilla, Pedro (Ribelles 72’) i Oliva

0-1 / Bonilla (41’)

1-1 / Sascha (76’)

2-1 / Cortés (110’)

Per als locals Cortés (70’) i Viale (116’) i per als visitants Trilles (35’), Seligrat (78’), Oriol (101’), Lasso (104’), Albarrán (109’) i Rueda (116’)

Targetes vermelles

Per al visitant Bonilla (111’)

Alfredo Ramo

Matx corresponent als vuitens de final de la Copa Federación disputat al Municipal de Llagostera