El Nàstic celebra un gol

El Nàstic guanya el Llagostera i segueix fort al Nou Estadi

Els tarragonins sumen un nou triomf com a locals després d’imposar-se amb contundència a un Llagostera que ha rebut més gols en 90 minuts que en tota la lliga

L’atac s’ha imposat a la defensa. El Nàstic ha superat amb contundència per 3 a 0 el Llagostera i segueix confirmant amb majúscules el bon inici de temporada i les clares aspiracions transformades sobre la gespa a ascendir de categoria. El conjunt dirigit per Toni Seligrat ha sumat la quarta victòria seguida com a local i acumula ja set jornades sense perdre per consolidar-se en la zona alta de la classificació després d’un matx que s’ha decidit en el segon temps quan el Llagostera s’ha quedat amb un futbolista menys per l’expulsió de Julen.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Domini sense gols

El partit compliria amb els pronòstics en els primers 45 minuts. El Llagostera, millor defensa de la lliga, mantenia el tipus contra un Nàstic que portava el pes del matx pel que fa a possessió i ocasions. Oliva donaria el primer avís en el minut 4 del primer temps amb un xut que sortiria per sobre del travesser, mentre que Pedro Martín també advertiria Marcos, porter visitant, amb un xut col·locat que acabaria en córner.

Els gironins també tindrien les seves ocasions, menys nombroses però no exemptes de perill. Alguna jugada d’estratègia aïllada i, sobretot, una cessió enrere de la defensa grana que habilitava un Guiu que es plantava sol contra un Gonzi que veia com la vaselina visitant marxava per sobre del travesser en el minut 25. Seria la primera i més clara oportunitat visitant mentre que el Nàstic picava pedra sense sort en la muralla defensiva gironina.

Un minut que marca el matx

No seria fins a la segona meitat quan el matx viuria un minut clau que canviaria el desenvolupament de l’encontre. Ha estat en el minut 50 quan la balança s’ha desequilibrat. Una possible falta de Fran Miranda dins de l’àrea grana, acció que televisivament ha semblat força il·legal, no ha estat sancionada com a penal. Les protestes llagosterenques han estat molt contundents i Monreal ha acabat agredint Javi Bonilla en el moment de màxima tensió.

L’àrbitre assistent ha vist l'acció i ha avisat a un àrbitre principal que no ha dubtat en expulsar amb targeta vermella directa el defensor visitant. Del possible 0 a 1 en un penal a jugar amb un menys amb igualtat en el marcador. Els homes dirigits per Oriol Alsina quedaven trastocats durant uns minuts d’impàs, temps on el Nàstic ha aprofitat per obrir la llauna. Gerard Oliva rematava de cap a l’escaire dret de Marcos una centrada de Joan Oriol des de la banda esquerra. L’acció, mil·limètrica, avançava un conjunt grana que tindria superioritat numèrica fins al final del matx.

La sentència, sobre la botzina

Els de Toni Seligrat han buscat amb insistència ampliar les diferències, negant-se a conformar-se amb l’avantatge mínim. Oliva volia repetir fortuna en el minut 73 amb una rematada de cap que sortia a l’esquerre de Marcos. Els minuts corrien i la diferència mínima deixava el Llagostera a un gol de puntuar amb un menys. El perill seguia present. Al no penal xiulat a favor dels visitants s’ha sumat el més que possible no penal xiulat a favor dels grana per falta sobre Ballesteros en el minut 85. Doble errada arbitral que ha pogut condicionar.

Un pensament que ha desaparegut en el minut 89 quan Pol Ballesteros  engaltava un xut dins de l’àrea que un jugador del Llagostera volia rebutjar però ha acabat introduint-se en la seva porteria. El 2 a 0 ha tancat un encontre que deixaria espai per a un gran xut de Francesc Fullana dins de l’àrea que superava Marcos per fer el definitiu 3 a 0.

Aquest resultat deixa el Nàstic a la segona posició amb 15 punts i un partit menys que L’Hospitalet, líder de la categoria. Aquesta és la quarta victòria seguida d’un conjunt de Toni Seligrat que confirma la seva fortalesa al Nou Estadi. A més, si no hi ha canvis radicals, els tarragonins passaran el Nadal entre les tres primeres places que donen accés a la lluita per ascendir a Segona Divisió. La pròxima i darrera cita del 2020, el pròxim cap de setmana al camp de l’Espanyol B.

Gimnàstic

Gonzi, Domingo, Trilles (Guiu 74’), Quintanilla, Oriol, Miranda (Fullana 53’), Tienza, Bonilla, Brugué (Lasso 82’), Pedro (Ballesteros 82’) i Oliva (Carbia 74’)

Llagostera

Marcos, Aimar (Pere 69’), Monreal, Cortés, Sascha (Youssef 83’), Gil (Dubasin 83’), Genar, Pau (Viale 51’), Diego, Manchón i Guiu (Dieste 69’)

1-0 / Oliva (50’)

2-0 / Ballesteros (89’)

3-0 / Fullana (94’)

Targetes grogues

Per als locals Trilles (41’), Miranda (46’) i Quintanilla (86’) i per al visitant Dieste (74’), Viale (86’) i Dubasin (88’)