Amang celebra un dels gols

Un doblet d’Amang contra l’Olot classifica el Nàstic per a la pròxima ronda de la Copa del Rei

El Nàstic supera per 3 a 1 l’Olot en un encontre que ha necessitat la pròrroga per definir-se. Un gran partit de Brugui i un doblet d’Amang, donen el bitllet per a la pròxima ronda

Amang celebra un dels gols | Gimnàstic

El Nàstic s’ha classificat per a la pròxima ronda de la Copa del Rei després d’imposar-se per 3 a 1 a l’Olot en un partit que s’ha decidit en la segona part de la pròrroga. Els grana han necessitat els 30 minuts extra per superar un combatiu conjunt garrotxí que ha volgut i ha pogut imposar el seu futbol durant bona part de l’encontre però que s’ha vist clarament superat en la pròrroga amb l’entrada de dos jugadors que han donat aire fresc a l’atac local: Valentín i Amang. El primer ha assistit al segon per a què el camerunès, que avui ha debutat amb Seligrat, anotés dos gols que han donat el bitllet a uns tarragonins que tornen a guanyar després de dues derrotes consecutives.

Golàs de Márquez i empat d’estratègia

El duel deixava clar en els primers minuts que el guió previst es podia complir. L’Olot volia i tenia la pilota, dominava l’esfèric i proposava el joc però no generava un perill gaire contundent. La pluja caiguda sobre la gespa abans de l’inici del matx provocava que el joc fos més ràpid, incloent-hi també les entrades. Comas, en el minut 3, realitzava una duríssima entrada sobre Javi Márquez. La plantilla grana protestava enèrgicament al col·legiat demanant una targeta vermella que s’ha quedat en una groga i un Márquez  coix durant uns minuts. No gaires, ja que en el minut 16 ha deixat bocabadat a tot el públic un el millor gol grana de la temporada.

Una centrada des de la banda era rebutjada a la frontal per un Márquez que ha intentat el xut de primeres. L’esfèric ha impactat en un defensa visitant i el refús, novament a peus del capità grana, ha estat novament engaltat per, en segona instància, enviar l’esfèric a prop de l’escaire esquerre de Vito. Imparable golàs brutal que ha fet aixecar tot el públic del Nou Estadi que es refugiava a tribuna de la pluja intermitent. L’Olot tenia més la pilota però el Nàstic colpejava primer. Així i tot, els gironins no han perdut la cara al matx. Amb la calma i confiança que ofereix un equip i un projecte rodat, han seguit insistint en la seva idea i, com va avançar Toni Seligrat a la sala de premsa ahir dimecres, una jugada a pilota aturada ha amargat el conjunt grana. Una centrada d’Eloi Amagat des de la banda dreta acabava amb una bona rematada d’un Carles Mas que ha creuat l’esfèric per transformar l’1 a 1 en el marcador.

Pedro Martín ha estat titular a la Copa
Pedro Martín ha estat titular a la Copa | Gimnàstic

Sense gols i cap a la pròrroga

El Nàstic ha saltat a la gespa en el segon temps amb el repte clar de veure porteria. Brugui, en el minut 49, obligava Vito a una gran estirada per evitar el segon gol local. L’empenta tarragonina s’aniria frenant amb el pa dels minuts. Chavarria, en una jugada individual per la banda esquerra, marxava d’Albarrán i feia una centrada que no rematava ningú. El pas els minuts s’accelerava i ni els intents d’uns ni els dels altres acabaven generant excessiu perill. Bonilla, en el minut 80, enviava un esfèric ben a prop de la base del pal esquerre de Vito i cinc minuts després era Brugui, qui en una acció combinada, entrava dins de l’àrea i engaltava un xut que enviava la pilota al travesser.

La pròrroga era una realitat i el Nàstic seguia buscant el gol en els primers quinze minuts del tercer temps. Els tarragonins han arribat millor al temps extra i han dominat els primers quinze minuts. No ha estat fins al minut 111, ja en la segona part de la pròrroga, quan un contraatac conduït per Valentín ha acabat amb una assistència per l’acabat d’entrar a la gespa Amang que, sense pensar-s’ho, ha engaltat un xut quasi sense angle i s’ha colat com una canonada a l’escaire dreta de Vito desfermant l’eufòria al Nou Estadi. Els grana han aconseguit aguantar el resultat, tot i jugar amb un futbolista menys per la lesió de Javi Bonilla. Fins i tot l’han ampliat: nova jugada de Valentín que fa la passada de la mort per Amang qui ha sentenciat amb el 3 a 1 definitiu. Els grana estaran en el sorteig de la pròxima eliminatòria i jugaran la pròxima ronda de la Copa del Rei a principis de gener. Això sí, el repte més immediat és diumenge a les 17.00 hores contra l’Hércules al Nou Estadi.

Bogeria en els jugadors celebrant els gols d'Amang
Bogeria en els jugadors celebrant els gols d'Amang | Gimnàstic

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Goldar, Bonilla, Márquez (Viti 60’), Petcoff, Brugui, Ballesteros (Amang 106’), Lolo Plá (Valentín 82’) i Pedro (Oliva 65’)

Olot

Vito, Baró, Comas (Aspar 99’), Mas (José 106’), Chavarria, Soler (Salinas 78’), Vivi, Eloi (Masó 93’), Pedro, Kilian i Xumetra

1-0 / Márquez (16’)

1-1 / Mas (30’)

2-1 / Amang (111’)

3-1 / Amang (120’)

Per als locals Rodríguez (62’), Lolo Plá (64’), Goldar (74’) i Viti (119’) i per als visitants Comas (3’), Eloi (53’) i Mas (77’)

Sergio Escriche Guzmán, del comitè territorial valencià

Matx corresponent a la primera ronda de la Copa del Rei 2019-2020 disputat al Nou Estadi