El Nàstic remunta al camp del Prat i suma la segona victòria amb Seligrat

Els grana comencen perdent però remunten el resultat per sumar el segon triomf seguit i sortir de la zona de promoció de descens. Viti, Bonilla i Pedro, els anotadors

El Nàstic celebra l'1 a 2 amb l'afició grana desplaçada al Municipal del Sagnier | Jordi Mestres / FutbolCatalunya.com

El Nàstic ha guanyat al camp del Prat (1-3) amb gols de Viti, Bonilla i Pedro  i suma la segona victòria consecutiva després d’un encontre on ha hagut de remuntar el gol inicial dels pota-blava en el minut 5. Lluny d’enfonsar-se, els tarragonins han canviat el xip i en el segon temps han aconseguit el triomf que fa sortir els grana de la zona de promoció de descens a Tercera amb disset punts. I més enllà dels tres punts, el vestidor surt reforçat de confiança. Seligrat adoctrinava els seus jugadors amb un discurs que compartia divendres a la sala de premsa del Nou Estadi, on afirmava que el matx es decidiria amb la pilota aturada i les segones accions. El guió del matx, clavat.

Errades del passat amb un visionari Seligrat

El Nàstic començava l’encontre amb l’objectiu de sumar la segona victòria seguida de la temporada després d’un any i mig sense aconseguir-ho i ha acabat mirant cap al passat però per cometre una errada. Accidentada, però errada. Una centrada des de la banda esquerra anava a parar a la frontal de l’àrea petita. Bernabé no aconseguia aturar l’esfèric, la pilota quedava morta, Bonilla intentava rebutjar i l’únic que ha aconseguit és marcar en pròpia porteria. Era el minut 5 i els grana començaven cometent errades del passat. Poc futbol es podia preveure, menys encara si els locals s’avançaven d’hora.

Als tarragonins no els hi quedava una altra opció que remuntar. Després d’uns primers quinze minuts on els locals han estat més insistents, el Nàstic s’aproximava perillosament per primer cop a la porteria rival amb una acció de Javi Bonilla. Una pilotada llarga, amb errada d’Héctor inclosa, acabava amb Pereira provocant una falta a la frontal. Bonilla l’engaltava per enviar l’esfèric llepant el pal dret d’Andrés. Tres minuts després era Giner qui posava a prova el porter local després d’una bona jugada individual de Brugui per la banda dreta. Quan semblava que l’empat s’aproximava, el Nàstic ha desaparegut. Els pota-blava despertaven i Guzmán, en el minut 33, fregava el 2 a 0. Goldar, en darrera instància, enviava a corner.

De témer el 2 a 0 a empatar

I quan semblava que el duel acabaria el seu primer temps amb derrota momentània del Nàstic, una segona jugada en una jugada a pilota aturada ha propiciat l’empat. Una centrada de Bonilla era despenjada dins de l’àrea per a un Viti que, amb la cama esquerra, enviava l’esfèric al fons de la xarxa per empatar en el minut 42. Seligrat avisava divendres a la sala de premsa: l’estratègia i les segones jugades serien claus. Dit i fet. L’empat reiniciava l’encontre i el Nàstic ha estat capaç d’aprofitar-ho. Pereira ja avisava en la primera acció ofensiva del segon temps, engaltant un xut que Andrés enviava a corner. I els grana no perdonaven des del punt de penal. Un llançament de banda de Bonilla acabava sent pentinat per Pedro. El refús finalitzava amb una engaltada que Ricarte desviava amb la mà.

El defensa local cometia penal, veia la segona targeta groga i la pena màxima era transformada per Bonilla, fent l’1 a 2 en el minut 65. El Nàstic guanyava i competia amb un futbolista més, tot i que cinc minuts després ho faria amb una doble superioritat després de la segona groga a Putxi. El matx semblava sentenciat i més ho ha estat quan Pedro, en el minut 79, marcava l’1 a 3. El duel no ha tingut més història. La reaparició de Márquez i la targeta vermella directa de Martín, els únics detalls destacables de la resta del matx. Amb els tres punts, el Nàstic escala fins a la tretzena posició amb 17 punts, dos més que la promoció de descens. Diumenge vinent, a les 12.00 hores, visita del Vila-real B al Nou Estadi.

Prat

Andrés, Capa, Héctor (Morales 72’), Cárdenas, Ricarte, Putxi, Pla, Toni (Argilaga 72’), Guiu, Guzmán (Bravo 72’) i Raillo

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Perone, Bonilla, Viti, Goldar, Brugui, Giner (Habran 51’), Pereira (Ballesteros 54’) i Martín

1-0 / Bonilla (5’)

1-1 / Viti (42’)

1-2 / Bonilla (65’)

1-3 / Martín (79’)

Per als locals Putxi (42’ i 70’), Toni (61’), Ricarte (45’ i 65’) i Pla (69’) i per als visitants Goldar (58’) i Brugui (65’)