Moment de l'empat del Nàstic contra el Mestalla

Remuntada sobre la botzina del Nàstic contra el Mestalla

Els grana celebren amb una alegria el dia del seu 134è aniversari amb una victòria en el temps de descompte que deixa l’equip a sis punts de la zona de promoció de descens

Domingo celebra des de la distància l'empat grana en el minut 48 | Laia Solanellas

El Nàstic pot bufar amb un somriure les espelmes del 134è aniversari de la seva fundació, avui 1 de març. Els tarragonins han guanyat per 2 a 1 el Valencia Mestalla en un partit on han recuperat el somriure que es va perdre a Castàlia. Si al territori orellut va marxar capcot després d’encaixar el gol de la derrota en la darrera jugada del partit, avui el futbol ha ofert als grana l’altra cara de la història. Un gol en el temps de descompte de Jesús Rueda ha permès la setena victòria d’un equip que s’allunya ja a sis punts de la zona de promoció de descens després d’un partit on ha passat de la derrota virtual en el minut 90 després que el Mestalla fallés un u contra u davant Bernabé  a gaudir d’un triomf.

Dos avisos grana i un gol valencianista

Els primers 45 minuts del matx han castigat excessivament el Nàstic. Els grana i els valencians han afrontat un primer tram d’encontre a un baix ritme, observant les intencions del rival per ser més efectius en cada una de les seves opcions. Les imprecisions i les petites lluites individuals per la possessió de la pilota han protagonitzat uns primers minuts que no han fet aixecar el públic del seient fins al minut 18, quan un xut llunyà de Javi Bonilla s’ha estavellat en el pal esquerre de la porteria de Rivero.

Oliva lamenta una acció en el primer temps
Cap de les dues davanteres ha estat encertada davant la proteria rival | Laia Solanellas

Era el primer avís local i no seria fins al minut 39 quan arribaria l’acció més clara dels grana en acció combinada. Una centrada per la banda dreta de Pol Ballesteors acabava amb una rematada intel·ligent de Fran Carbia que ha enviat l’esfèric llepant l’escaire dret de la porteria. Els grana estaven fent mèrits suficients per anar per davant en el marcador però el futbol no entén de mereixements, entén de gols. I aquest l’ha fet el Mestalla. Concretament Musah  marxava de Bonilla per la banda dreta, retallava davant Juan Rodríguez i superava Bernabé en la sortida. Era el 0 a 1 que deixava freda la graderia tarragonina.

Ràpid empat i eufòria final

El Nàstic ha hagut d’esperar al segon temps per intentar la remuntada. El discurs habitual en aquests casos sol ser el de marcar ràpidament per així tenir més marge per a remuntar. Els homes dirigits per Toni Seligrat s’ho han aplicat i l’empat ha arribat en el minut 48. Una centrada des de la banda esquerra de Javi Bonilla era pentinada per Gerard Oliva i el defensa rival David Castro ha desviat per enviar l’esfèric, de forma involuntària, al fons de la xarxa de Rivero. Era l’1 a 1 i quedaven 42 minuts més el temps d’afegit per capgirar totalment el marcador.

Pol Valentín defensant un llançament de cantonada
Pol Valentín ha tornat al Nou Estadi un mes després de deixar el club | Laia Solanellas

La diana ha donat confiança a un Nàstic  que ha visitat sovint i amb solvència el territori valencià. Malauradament ha faltat efectivitat  i precisió  en els darrers metres. I el filial valencianista, ho ha aprofitat per generar perill sobre el camp i ensurts a la graderia. Primer era Jordi Sánchez, qui no aprofitava una assistència de Musah  en la frontal per fer l’1 a 2. El mateix jugador enviava un esfèric llepant el travesser en el minut 72 rematant una penjada a l’àrea. El Nàstic responia amb Fran Carbia, que engaltava una bona bola a la frontal. No és que les defenses s’imposessin als atacs, era que els davanters no tenien el dia. I ha quedat demostrat quan el visitant Escobar, en el minut 90, s’ha quedat sol davant Bernabé i ha enviat l’esfèric fora.

Però la llei del futbol és clara: qui perdona, ho paga. I el Nàstic ho ha fet valer. Una centrada de Bonilla  al punt de penal en una falta lateral ha acabat amb una rematada final de Rueda  amb la cama dreta després d’un defectuós rebuig visitant per enviar l’esfèric al fons de la xarxa i remuntar per sumar tres punts vitals. La cara llarga de diumenge passat a Castàlia ha estat avui tota la contrària. L’eufòria s’ha desfermat a una graderia que veu com el seu equip acumula ja 31 punts i s’allunya a sis de la zona de promoció de descens. Caldrà esperar als partits de l’Hércules i del Badalona per veure on queda el descens directe, actualment a vuit. Diumenge vinent a les 18.00 hores, nou repte visitant La Nucía de César Ferrando.

Ballesteros lluita per la possessió de la pilota
Pol Ballesteros ha estat un dels jugadors més elèctrics del primer temps | Laia Solanellas

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Domingo (Fausto 81’), Bonilla, Rueda, Márquez, Ballesteros (Giner 76’), Carbia, Amang (Pedro 63’) i Oliva

Valencia Mestalla

Rivero, Valentín, Molina, Castro, Guerrero, Musah, Pascu, Moyano (González 68’), Esquerdo, Manzambi (Moreno 63’) i Sánchez (Escobar 76’)

0-1 / Musah (40’)

1-1 / Castro (48’) pp

2-1 / Rueda (91’)

Per al local Carbia (70’) i per als visitants Valentín (30’), Sánchez (58’), Musah (64’)