Bonilla busca recuperar la possessió de la pilota

Un gol de Pedro Martín permet el Nàstic vèncer i convèncer davant el Zaragoza

Els nastiquers tornen a guanyar 199 dies després del darrer triomf quallant una bona actuació davant el Zaragoza de Segona Divisió

Javi Bonilla pressiona Javi Ros per recuperar la possessió de la pilota | Laia Solanellas

El Nàstic ha tornat a guanyar. 199 dies després d’imposar-se per 2 a 1 al València Mestalla, els tarragonins han tornat a sumar un triomf. I més enllà de marxar amb un somriure victoriós cap al vestidor, els homes dirigits per Toni Seligrat han convençut amb una molt bona actuació davant un rival de superior categoria per seguir progressant positivament en la peculiar pretemporada 2020-2021.

Els grana, avui de blanc contra un Zaragoza  de vermell i groc, volien sumar la primera victòria de la temporada però, sobretot, confirmar les bones sensacions mostrades a l’Estadi Johan Cruyff davant el Barça el passat dissabte. Els tarragonins es veien les cares contra un rival de superior categoria però no tan distant com els culers. Les diferències s’escurçaven i s’ha vist sobre la gespa. La igualtat ha marcat la tònica dels primers 45 minuts. Joan Oriol era el primer que generava perill a la porteria aragonesa amb una rematada forçada en el minut 22.

Onze del Nàstic contra el Zaragoza
Alineació de Toni Seligrat per jugar contra el Nàstic de Tarragona | Laia Solanellas

Pedro Martín, en fora de joc, enviava una pilota al pal dret de Ratón. No era fins al minut 43 quan Papu  realitzava el primer avís sobre un segur Wilfred. La resposta grana, contundent. Corner favorable al Nàstic  en la darrera jugada de la primera meitat, centrada d’Oriol i rematada en solitari al segon pal de Pedro Martín per obrir la llauna amb un gol psicològic en el segon minut del descompte.

Canvis de jugadors, no de dominador

Com no podia ser d’una altra manera, el segon temps ha estat marcat per la multitud de canvis en ambdós conjunts. El Zaragoza de Rubén Baraja i el Nàstic de Toni Seligrat han introduït tots els canvis possibles fins a fer, escalonadament, dos onzes totalment diferents. Els jugadors han canviat però la tònica de l’encontre no. Ribelles  fregava el 2 a 0 en el minut 50 després d’una rematada forçada en el segon pal.

Pol Ballesteros es quedava sol davant el porter Ratón  però el seu xut marxava fora dels tres pals aragonesos. S’ensumava el segon gol tarragoní però no es materialitzava. Grifell, una de les notes positives de la pretemporada, gaudia d’una bona oportunitat en una jugada a pilota aturada en el minut 66. Això sí, la més clara arribava en el minut 76 després d’un penal sobre Carbia  que Ballesteros llançava. Ratón, encertat, ha desviat el xut i ha impedit l’ampliació de l’avantatge tarragonina.

La banqueta grana, a la graderia
Els suplents del Nàstic han seguit el partit des de la graderia | Laia Solanellas

Afortunadament, el Nàstic no ha enyorat el penal no anotat i ha conservat la victòria sense extrems patiments. Els de Toni Seligrat han mostrat una molt bona imatge davant un equip de Segona Divisió, fet que confirma el camí ascendent dels tarragonins després de la seriosa actuació mostrada contra el poderós Barça. La pròxima cita nastiquera serà dissabte a les 18.00 hores visitant el València Mestalla en el quart duel estival.

Wilfred (Gonzi 46’), Albarrán (Guiu 46’), Trilles (Miranda 46’), Rueda (Grifell 60’), Oriol (Prats 66’), Tienza (Prudhomme 56’), Ribelles (Caballero 66’), Bonilla (Lasso 46’), Brugui (Ballesteros 46’), Martín (Carbia 46’) i Oliva (Sanz 66’)

Zaragoza

Ratón, Chavarría (Nieto 60’), Clemente (Guitián 60’), Atienza (Francés 46’), Borge, Ros (Eguaras 46’), Zapater (Adrián 60’), Jannick (Puche 60’), Papu (Francho 60’), Narváez (Vuckic 46’) i Baselga

1-0 / Martín (45’)

Per al visitant Clemente (54’)

Pol Godia Soler, del comitè català

Matx corresponent al tercer partit amistós de pretemporada del Nàstic disputat al Nou Estadi a porta tancada