El Camp Nou totalment buit vist des d'una de les porteries

La Lliga podria tornar al juny i la Champions es jugaria a l'estiu

Aquesta seria la decisió de la UEFA comunicada a les diferents federacions

Amb la majoria de competicions importants aturades pel coronavirus, tots els aficionats al futbol es fan la mateixa pregunta: Quan es podrà tornar a veure als jugadors al camp disputant partits? En la darrera reunió de la UEFA amb les diferents federacions d'aquest dimecres, s'haurien fet les primeres passes perquè les  lligues nacionals  tornin el mes de juny

L'organisme del futbol europeu ha acordat suspendre tots els partits de seleccions per aquell mes. La seva intenció és prioritzar els campionats nacionals i que aquests es puguin reprendre al llarg del mes mencionat. Es donaria un marge als equips perquè poguessin fer un breu període de  pretemporada  per tornar a agafar el ritme de competició.

Per fer-ho, també haurien comunicat a les 55 federacions europees que es planteja no reiniciar la Champions  i l'Europa League fins que no acabin les lligues. Així les dues competicions continentals podrien tornar a finals de juliol. Caldria veure si les eliminatòries a partir de quarts de finals es disputarien a 1 o 2 partits. 

Les competicions europees dependran dels governs 

En un fet mai vist, els fans d'equips com el Barça podrien veure futbol de màxim nivell al llarg de l'estiu però sense que aquest sigui de seleccions. Això sí, tot apunta que els partits s'haurien de jugar a porta tancada

Que aquesta tornada del futbol es pugui dur a terme, però, dependrà en última instància de les decisions que vagin prenent els diferents governs europeus. Serà necessari que ja s'hagin aixecat el tancament de fronteres que la majoria de països han implementat aquests dies.