Un partit suspès i dos incidents menors en el retorn del futbol territorial tarragoní

El Canonja-Gandesa de Segona Catalana i el Torreforta-Icomar juvenil acaben amb petits incidents mentre que el Vendrell-Arboç és suspès per l’àrbitre davant la incredulitat dels equips

El retorn del futbol més modest de casa nostra després de l’aturada nadalenca ha estat esquitxada per una sèrie d’incidents que, afortunadament, no han estat d’una extrema gravetat. Fins a tres partits de diferents categories han patit incidents dins i fora de la gespa, sent-ne dos de categoria sènior i un en la categoria juvenil. El duel de més importància que ha vist afectat el seu correcte desenvolupament ha estat el Canonja-Gandesa del grup sisè de Segona Catalana, mentre que el Vendrell-Arboç del grup III de Tercera Catalana i el Torreforta-Icomar del grup 10 de Segona Divisió Juvenil també han tingut la seva ració de polèmica.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Picabaralla a la gespa i que acaba amb la grada

L’incident més important s’ha produït en el partit entre el Canonja i el Gandesa, matx corresponent al grup sisè de Segona Catalana. El duel, que ha acabat decantant-se pel conjunt ebrenc al final dels 90 minuts per 1 a 2, ha vist com una picabaralla entre jugadors amb empentes i cops començava a la gespa i acabava amb seguidors d’ambdós equips saltant al terreny de joc per estomacar-se. Tot i que s’han viscut moments de tensió, ambdós bàndols s’han separat i la situació no ha empitjorat. Els Mossos d’Esquadra s’han presentat a les instal·lacions tarragonines uns minuts després i no ha estat necessària la seva intervenció ni la dels Serveis d’Emergència, segons fonts policials.

Un Vendrell-Arboç ajornat per l’àrbitre

A Tercera Catalana s’ha viscut una situació peculiar. El matx entre el Vendrell i l’Arboç quedava suspès en el minut 58 per decisió del col·legiat Sergi Real Mosquera. Aleshores el matx anava amb empat (1-1) gràcies a un gol del local Derraz en el minut 15 i un altre del visitant Sergi Garcia en el minut 49. Després d’un parell d’accions polèmiques amb diferents protestes d’un bàndol i altre i d’acabar amb l’expulsió del local Juan Carlos Fernández i del jugador Yaddou, l’àrbitre ha decidit suspendre l’encontre. L’Arboç, equip visitant, escrivia a les xarxes socials el següent: «Partit suspès al minut 58 davant de la incredulitat dels dos equips. Cap problema més enllà de les entrades de qualsevol derbi».

L’entitat ha carregat contra la decisió del col·legiat afirmant que «no pot ser que la covardia i poca professionalitat d'un àrbitre acabi amb les ganes dels dos equips per jugar. Desitjar de L'Arboç la recuperació del jugador del Vendrell que ha marxat en ambulància i que l'àrbitre ha passat d'ell totalment, essent atès pel fisio de l'Arboç».

El Torreforta-Icomar juvenil, també

El darrer incident, de grau menor, s’ha produït en el partit entre la Cultural Torreforta i l’Icomar del grup 10 de Segona Divisió Juvenil. El duel, que ha finalitzat amb victòria visitant per 0 a 1 amb gol de Martí Muniáin en el minut 33, ha finalitzat amb normalitat fins que l’àrbitre ha estat a prop de ser agredit per un espectador empipat amb la seva actuació. El tècnic local Juan Porras i el jugador Moha Bouknocuh eren expulsats durant l’encontre. Afortunadament, tot ha quedat en un petit però desagradable ensurt.