Imatge de Leo Messi sortint del Camp Nou

El futur de Leo Messi: L'optimisme creix a les oficines del Camp Nou

El davanter argentí està estudiant l'opció de quedar-se al Barça

Ja han passat 10 dies des del famós burofax de Leo Messi on comunicava al FC Barcelona que volia rescindir el seu contracte per jugar a un altre club. L'astre argentí posava sobre la taula la seva clara intenció d'abandonar el Barça i ho comunicava a través d'un mètode que denotava la mala relació amb el president de l'entitat blaugrana, Josep Maria Bartomeu. El 'cas Messi' segueix completament viu, a hores d'ara es desconeix quin és el futur del davanter però en els darrers dies l'optimisme creix diàriament a les oficines del Camp Nou.

La decisió de Messi estava argumentada en el fet que, segons com estipula el seu contracte, quan acaba la temporada pot decidir marxar amb la carta de llibertat. Si bé és cert que ho diu, el document posa com a data límit per comunicar la decisió el 10 de juny. Malgrat això, el davanter i els seus assessors entenen que amb la pandèmia del coronavirus la temporada s'ha acabat més tard i que per tant ho podia comunicar en finalitzar les competicions.

D'altra banda, el FC Barcelona defensa en tot moment que si el jugador vol abandonar la disciplina blaugrana s'han d'abonar els 700 milions de clàusula i que en cap cas el deixarà marxar gratis. El president, Josep Maria Bartomeu, s'ha enrocat en aquesta posició i, sense fer cap mena de declaracions al respecte, sembla que a poc a poc està guanyant la partida de pòquer. Segons van avançar alguns mitjans, Bartomeu va assegurar que dimitiria si Messi reconeixia en públic que el problema era ell. No seria la millor estratègia per l'astre argentí, que encara no ha parlat en públic, perquè demostrar que si que té un 'poder' dins el club blaugrana.

En tot cas, a mesura que avancen els dies, el FC Barcelona té clar que si Messi vol acabar fitxant pel Manchester City, dirigit per Pep Guardiola, el cas anirà als tribunals. I aquí és on Messi i el club que l'incorpori ho poden pagar molt car. Podria sorgir la possibilitat que posteriorment un jutge dicti que s'ha d'abonar la totalitat de la clàusula, els 700 milions d'euros. Una sentència que tots els clubs volen evitar. A més, el Manchester City està vigilant de ben a prop per la UEFA pel Fair Play financer i qualsevol moment que faci estarà vigilat amb una lupa.

Pel que fa al vessant més esportiu, cal recordar que Messi no es va presentar diumenge passat a les proves PCR del coronavirus i tampoc a les sessions d'entrenament dirigides per Ronald Koeman. Una maniobra normal perquè l'argentí i els seus assessors entenen que el seu contracte ha expirat i que per tant no cal presentar-se als entrenaments.

Si Messi es presenta, donaria la raó al Barça. D'altra banda, el tècnic holandès ja va traslladar a l'argentí que compta amb ell, el millor jugador del món. A més, no està previst que el Barça sancioni el jugador per no presentar-se durant els entrenaments.

Messi estudia quedar-se al Barça i marxar l'any que ve

Per evitar que el cas arribi als jutjats i que el club de destí hagi de pagar 700 milions d'euros si un jutge ho dictamina, Messi estudia seriosament quedar-se al Barça i marxar l'any que ve, amb la possibilitat de poder acomiadar-se de l'afició amb un gran homenatge. A mesura que avancen els dies, s'està començant a girar la truita i l'optimisme creix a can Barça. És obvi que el temps beneficia al Barça i perjudica Messi, que ha de parlar en un moment o altre.

Aquest dimecres a la tarda, el pare de Messi, Jorge Messi, es va reunir amb els dirigents blaugranes per negociar el futur del seu fill. L'entorn blaugrana creu que la trobada, que va ser molt cordial, pot servir per fer reconsiderar la posició de Messi. De fet, no es descarta que ben aviat es reincorpori als entrenaments sota les ordres de Ronald Koeman per liderar aquest nou projecte esportiu. 

Malgrat això, en el món del futbol pot passar qualsevol cosa i no es descarta que la decisió de Messi no canviï ni en una coma i que s'hagi de negociar una sortida amistosa entre les dues parts, tal com es va anunciar inicialment fa uns dies.