Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Gallina Blanca i Avecrem marxen de Catalunya

El grup Agroalimen, holding alimentari propietari de Gallina Blanca i Avecrem, ha anunciat el tancament de la planta a Sant Joan Despí, al Baix Llobregat

La fàbrica de Gallina Blanca de Sant Joan Despí trasllada la seva seu a Òsca
La fàbrica de Gallina Blanca de Sant Joan Despí trasllada la seva seu a Òsca | Gallina Blanca

 

La fàbrica de Gallina Blanca i Avecrem marxa de l'àrea metropolitana. El grup Agroalimen, holding alimentari propietari de les dues marques esmentades, ha anunciat el tancament de la planta a Sant Joan Despí, a Barcelona. La producció de la fàbrica catalana, doncs, es traslladarà a partir d’ara a Osca.

Fins ara, la fàbrica de Gallina Blanca donava feina a un total de 70 persones, i un total de 42 persones formaven part del mateix grup de la companya. Comissions Obreres, al fil de la notícia, ha comunicat que el motiu del tancament de la fàbrica rau en la futura  requalificació que patirà la zona on, fins ara, ha operat Agroalimen

CCOO, en defensa dels treballadors

CCOO ha sortit a la defensa dels 70 treballadors de la fàbrica  —un total de 28 formaven part d’empreses subcontractades— en assegurar que Agroalimen no ha tingut en compte les necessitats i urgències dels treballadors. Per això mateix, expliquen que l’empresa només ha vetllat pels seus interessos i per dur a terme una  operació immobiliària «purament especulativa».

Imatge de la fàbrica de Gallina Blanca i Avecrem, a Sant Joan Despí
Imatge de la fàbrica de Gallina Blanca i Avecrem, a Sant Joan Despí | Google Street View

 

En aquesta línia, CCOO també ha rebutjat el tancament de la planta i ha anunciat que  convocarà els treballadors a «mobilitzacions» per queixar-se sobre la situació. Finalment i sense deixar aquesta tasca, l’organització també diu que pressionarà l’Ajuntament de Sant Joan Despí per demanar responsabilitats.

El sindicat, finalment, ha optat per carregar contra el mateix consistori local per haver  permès «l’especulació amb el sol industrial».

Lluny de la fuga d’empreses pel procés

El cert, però, és que la situació no té res a veure amb la fuga massiva d’empreses que vam traslladar la seva seu social a Madrid per la inestable situació política que vivia Catalunya, just després de l’1-O. Aleshores, més de  3.500 empreses es van sumar a l’èxode de capital  i l’activitat en molts polígons de l’àrea metropolitana va patir un recés important.