Si ens trobéssim en una situació de normalitat, aquest dilluns 16 de març quedarien 10 dies exactes per celebrar l’edició de primavera de la Ganxet Pintxo de Reus. La ruta de tapes per excel·lència de la capital del Baix Camp havia de tenir lloc del 26 de març al 5 d’abril amb una trentena llarga de participants. Malgrat això, com és lògic a causa del coronavirus, l’organització ha decidit ajornar la Ganxet Pintxo amb la voluntat de programar la ruta tan bon punt «la situació es normalitzi, atenent que la selecció de tapes i la composició gràfica de la Ganxet Pintxo ja està enllestida».
[predef]reus-144[/predef]
La Cambra de Comerç de Reus, responsable del tradicional esdeveniment, exposa que la celebració de la ruta de tapes «serà molt necessària per confortar els establiments de restauració a l’hora de reprendre l’activitat després d’aquesta aturada forçosa».
De fet, la Ganxet Pintxo ja va començar a escalfar motors el passat dimarts 3 de març quan els cuiners dels establiments van ensenyar les seves propostes a un grup d’experts per tal de rebre consells de presentació o elaboració entre altres. L’acte va tenir lloc al Mercat Central de Reus i des de l’ens cameral ja es va assenyalar la importància d’aquest esdeveniment com «una ruta consolidada i esperada pels reusencs».
En aquest mateix sentit, la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, indicava que la ruta de tapes «ens identifica moltíssim com a ciutat, és un esdeveniment estratègic de promoció per la dinamització econòmica que suposa en el seu conjunt». La Ganxet Pintxo primavera està prevista amb 33 establiments que oferiran el seu pintxo més beguda per 3,5 euros i tres més en la modalitat de menú de tapes per 30 euros.
La jornada del Mercat Central tenia com a objectiu maximitzar el potencial de cada proposta gastronòmica i donar consells per agilitzar el procés d’elaboració. Segons Leo Vidal, del restaurant de cuina tradicional mexicana Frida, les sessions serveixen per «assessorar-los i dir-los què creiem que els pot ajudar a l’hora de muntar o decorar, sobretot perquè mengem pels ulls; hi ha gent que té una idea i diu 'mira, ho faré així perquè és com ho serveixo al restaurant', d'acord, doncs si li poses quatre fulles, o ho muntes en un timbal, per exemple, pot cridar molt més l'atenció».
Preguntat pel nivell de les propostes, assegurava que hi ha una progressió constant, que la majoria dels establiments participants tenen voluntat de millorar constantment i que, assegura, això es nota entre una edició i una altra.