Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vehicle posant combustible en una benzinera

Les 4 gasolineres més barates de Catalunya: on són i quins preus tenen

T'anomenem, demarcació per demarcació, quina és la gasolinera més barata de la zona

S'hi hauran fixat. De fet, és impossible que no ho hagin fet. Aquests dies, a simple vista, quan ens acostem a una gasolinera podrem veure-hi que han patit un canvi substancial: els preus s'han disparat. La inflació s'ha desbocat i la guerra a Ucraïna ha empitjorat definitivament les coses. 

Els carburants, per tant, no se'n lliuren i aquesta passada setmana han registrat màxims històrics. I és que  el preu mitjà del litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana en els 1,608 euros. Tractant-se, per més inri, del cinquè rècord setmanal consecutiu que es batia durant la setmana passada. El gasoil, d'altra banda, se situa en un preu mitjà d'uns 1,5 euros, tot i que no hi arriba. 

Ara més que mai, doncs, és important escollir bé. A continuació et mostrem les gasolineres més barates de Catalunya, pel què fa a la gasolina sense plom 95, segons el portal especialitzat 'dieselogasolina.com'. Podeu consultar els preus de totes les gasolineres de Catalunya i Espanya clicant aquí

Una benzinera
El preu de la gasolina s'ha disparat a Espanya. | Pixabay

Una gasolinera de Torres de Segre i una de Port de la Selva, les més barates de Catalunya

Per trobar els preus més assequibles a Catalunya ens hem d'allunyar de la capital. Cap a Girona o cap al pla de Lleida. En aquesta demarcació, precisament, s'hi troba la gasolinera més barata de Catalunya, segons han notificat aquesta setmana al govern estatal. 

La gasolinera COOP de Verge de Carrassumada, a Torres de Segre (Segrià), té un preu d'1,46 euros el litre i se situa, a data d'avui, com la gasolinera més barata de Catalunya. 

Molt a prop, a un canvi insubstancial, s'hi troba una gasolinera CEPSA de Port de la Selva, a l'Alt Empordà. En aquest cas, la gasolina per litre se situa a 1,469 euros el litre. Com hem dit, un canvi insubstancial respecte a la gasolinera de Torres de Segre. 

Cal esmentar, però, que la demarcació de Lleida se situa força per sota de la mitjana de preus. I és que fins a quatre gasolineres es troben per sota de l'1,5 euros el litre. En aquest cas, són les següents: Low Cost 24 (Tornabous), GP (Lleida) i ES Sant Guim (Sant Guim de Freixenet). 

A Girona, d'altra banda, la gasolinera GALP de Girona capital també té un preu per sota de l'1,5 euros el litre de gasolina. 
 

I a Barcelona, quina és la gasolinera més barata?

Si marxem a Barcelona ens hem d'allunyar de la ciutat comtal. A la demarcació també hi podem trobar bons preus com en el cas d'una gasolinera situada a Sant Fost de Campsentelles, al Vallès Oriental

En aquest cas, hi podem trobar una gasolinera VILACARBURANTS on el preu per litre se situa en 1,47 euros. A Barcelona ciutat o a l'àrea metropolitana el preu mitjà del gasoil s'acosta a l'1,6 euros. 

Si soc de Tarragona, on he d'anar?

A la demarcació de Tarragona, si volem trobar la gasolina més assequible, haurem d'anar fins a Tortosa. Allà, al polígon La Ravaleta, hi trobarem la gasolinera Montepio. El preu de la gasolina en aquest espai és de 1,509 euros el litre i se situa com el més barat de la demarcació. 

Just després de la gasolinera Montepio, les gasolineres ALAS i BonÁrea també destaquen pels seus bons preus: totes rallen el preu d'1,5 euros. 

Les més barates amb Gasoil A a Catalunya

  1. Girona capital, Plaça Salt: 1,379    euros/L (GALP)
  2. Lleida, Ardèvol: 1,338 euros/L 
  3. Barcelona, Sant Fruitós de Bages: 1,356 euros/L (Petro-Pinto S.L.)
  4. Tarragona, Amposta: 1,41 euros/L