Arribada Reis d'Orient Ulldemolins 2017

El Gaspar de la cavalcada dels Reis Mags de Lleida serà una dona

El periodista Tatxo Benet farà de Melcior, i el representant de la comunitat senegalesa, Abdoulaye Deme, de Baltasar

Una dona farà de Gaspar a la cavalcada dels Reis Mags de Lleida.  Serà la que va ser regidora de la Paeria en les primeres legislatures de la democràcia Carmina Pardo, tot i que mantindrà l'estètica masculina en el vestuari que la caracteritzarà de rei ros.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest canvi en la cavalcada conscient que suposa un «risc» però des de la consideració que no té sentit «mantenir una frontera de gènere» en els reis, si són mags. Pel que fa als altres dos reis,  el periodista Tatxo Benet farà de Melcior, i el representant de la comunitat senegalesa, Abdoulaye Deme, de Baltasar. Pueyo ha fet aquest anunci en el marc de la trobada de Nadal amb els representants dels mitjans de comunicació a Lleida.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant el parlament en l'esmorzar amb els mitjans de comunicació | LleidaDiari.cat

Sortegen 60 places per a nens de Lleida que vulguin ser patges a la Cavalcada 

La Paeria sortejarà entre els nens i nenes de 6 a 12 anys que ho sol·licitin formar part de la Cavalcada de Reis d'aquestes festes de Nadal com a patges. Per poder participar en el sorteig només cal omplir una butlleta que es pot descarregar des del web de festes paeria o recollir-la a la regidoria de Cultura i dipositar-la en la bústia dels Reis Mags que estarà instal·lada a la Casa dels Gegants.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Festes i Joventut, Ignasi Amor, van presentar la setmana passada aquesta iniciativa, que té com a objectiu ampliar el ventall de la participació dels infants de Lleida en les Festes de Nadal i, molt concretament, en la Cavalcada de Reis. El paer en cap va explicar que «sabem que a molts nens i nenes de 6 a 12 anys els fa il·lusió participar directament en aquesta cavalcada com a patges i volem que puguin acompanyar els reis a les carrosses».

També et poden interessar...