Gay de Liébana confessa que pateix un càncer terminal

L’economista català ha participat en la XVII Jornada Gresol a la Selva del Camp, on ha confessat la seva malaltia

El professor Gay de Liébana confessa que pateix càncer terminal.
El professor Gay de Liébana confessa que pateix càncer terminal. | CatalunyaDiari.cat

José María Gay de Liébana, el conegut economista català i professor de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), ha confessat en la XVII Jornada Gresol a la Selva del Camp que pateix càncer, una malaltia que ja s’ha estès per tot el seu cos. En aquest sentit, ha afirmat que els metges de l’Hospital Vall d’Hebron li van diagnosticar al mes d’abril i que tot indica que es tracta d’un càncer terminal.

«Passo, cada dues setmanes, dos dies endollat a l’hospital», declarava. No obstant això, l’economista ha volgut mostrar-se optimista tot i el pronòstic desfavorable, assegurant: «Em menjaré els torrons i crec que no em moriré fins a veure l’Espanyol guanyant la Champions League».

 

Crida a un cop d’estat civil

En el marc d’aquesta jornada sobre economia que ell mateix ha tancat amb la conferència ‘L’economia a Catalunya, Espanya i el món’, Gay de Liébana ha realitzat unes polèmiques declaracions sobre l’actual situació política a Catalunya. «Si un país no funciona per culpa dels qui governen, hi ha la necessitat de donar un cop d’estat, i l’ha de fer la societat civil en aquest cas, perquè els tancs ja han passat a millor vida», sentenciava.

D’altra banda, ha declarat que la societat civil ha d’organitzar-se, fent referència als «empresaris, professionals, professors, gent del carrer, l’escombraire i fins a l’última persona, que tindrà un pes molt important. Si no, aquesta gent ens porta a la ruïna», assegura.

Gay de Liébana ha explicat que pateix un càncer
Gay de Liébana ha explicat que pateix un càncer | CatalunyaDiari.cat

 

Sobre aquesta mateixa qüestió, l’economista afirma que, amb el trasllat de seus socials fora de Catalunya, «Madrid probablement passi per davant». Finalment, ha convidat als polítics catalans a «deixar-se de punyetes, que deixin aquest sidral que han muntat i es dediquin a governar».

El professor Gay de Liébana és un habitual als mitjans de comunicació en qüestions econòmiques, traslladant al públic, de forma entenedora, conceptes més complexos com la reforma fiscal o la recuperació econòmica a Espanya. En aquest sentit, col·labora en diversos mitjans reconeguts com LaSexta, on té un espai habitual a 'LaSexta Noche' o 'La Vanguardia'.


Comentaris

envia el comentari