URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Gemma Nierga, increpada durant l’homenatge del 17-A a Barcelona

Alguns dels presents interrompien el seu discurs recriminant que la periodista no llegís el seu discurs en castellà

Imatge d'arxiu de la periodista Gemma Nierga
Imatge d'arxiu de la periodista Gemma Nierga | La Sexta

Aquest passat divendres 17 d'agost milers de persones es van personar a la plaça de Catalunya de Barcelona per retre homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes de la Rambla i de Cambrils. La periodista Gemma Nierga va ser l'encarregada de conduir aquest acte homenatge tant a les víctimes, com als seus familiars i serveis públics. Per a ella era un moment molt emotiu, igual que tots els assistents.

Però Gemma Nierga va rebre una sèrie de crits durant el seu discurs sobre l'escenari per no llegir en castellà, i si fer-ho en català i en altres idiomes per englobar les diferents nacionalitats de les víctimes del 17-A. La periodista va ser increpada per no parlar en castellà i en múltiples ocasions durant el seu discurs va ser interrompuda pels crits de «¡en castellano!».

Gemma Nierga durant l'acte homenatge a les víctimes del 17-A
Gemma Nierga durant l'acte homenatge a les víctimes del 17-A | CatalunyaDiari.cat

 

Recriminen que Gemma Nierga no parlés en castellà

Durant la lectura del discurs a les víctimes de Barcelona i Cambrils, es van sentir crits que li recriminaven parlar en català i no fer-ho en castellà, com per exemple «¡no queréis a nadie!» o «¡farsantes!». Després, va entrar en directe al programa de Telecinco 'El Programa del verano', per parlar de l'homenatge, i Nierga no va dubtar en condemnar les discrepàncies en directe.

«Per a mi ha estat molt trist sentir aquests crits que volien interrompre l'acte, perquè era un acte on les famílies eren els protagonistes i havíem d'entendre-ho així. I hi ha gent que crec que no ho ha comprès», ha dit Gemma Nierga. Ràpidament, la presentadora del programa de Telecinco ha intervingut per concretar que a plató no s'han escoltat crits.

Crists durant el discurs d'homenatge el 17-A

Ha estat llavors quan Gemma Nierga ha respost, molt sorpresa: «Ah no? Des de l'escenari, cada vegada que acabava una frase, hi havia una persona que cridava: 'Digueu-ho en castellà!'. Crec que cal respectar».

De fet, a les xarxes socials hi ha diferents vídeos on es pot comprovar com sí que hi havia persones que cridaven «Digueu-ho en castellà!». Nierga creu que s'hauria d'haver respectat en un dia tan important con en l'homenatge al 17-A. Però de fet, Gemma creia que podria passar alguna cosa similar, ja que va desitjar prèviament que no passes res: «Tant de bo no hi hagi ningú fora de to que vulgui ser escoltat més que el propi acte».


Comentaris

envia el comentari