rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Generalitat exigirà al govern espanyol el traspàs complet de Rodalies

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assegura que l'objectiu és oferir un servei «eficient i competitiu»
El Govern es planteja demanar el traspàs total de Rodalies al govern espanyol | Cedida

 

Després de la reunió el passat dilluns entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez, un dels resultats ha estat la millora en la comunicació entre les dues administracions. De fet, un exemple de la bona sintonia que hi ha entre els dos executius és que dijous mateix es reuniran els vicepresidents Pere Aragonès i Carmen Calvo, a Madrid. 

 

En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha indicat que el Govern es planteja demanar el traspàs complet de Rodalies de Catalunya, durant la primera reunió del consell bilateral Estat-Generalitat, que encapçalarà la socialista catalana Meritxell Batet. 

El Govern assegura que el traspàs milloraria el servei

Es tracta d'una mesura que, segons Calvet, millorarà la xarxa ferroviària al nostre país. «El traspàs del 2010 va ser incomplet, perquè ens falten estacions, trens i vies. Ens falten les transferències anuals. Les consignacions al PGE són insuficients i no s'executen. Amb aquest escenari, l'objectiu del departament és tenir un servei eficient i competitiu. Per això exigim els compromisos vinculats al traspàs», ha assegurat el conseller. 

 

El Govern assegura que el traspàs milloraria el servei | Cedida

 

Recordem que, des del mes de gener del 2010 Catalunya té la competència en la gestió dels trens de Rodalies, on fixa els horaris, la freqüència i les tarifes, mentre que el ministeri de Foment continua sent el titular, i Renfe opera el servei. De fet, l'exconseller Josep Rull, ara en presó preventiva, ja va demanar al govern espanyol el traspàs complet en diverses ocasions. Mentre l'exministra Ana Pastor va assegurar que prendria nota de la demanda, Íñigo de la Serna es va negar a fer-ho. 

 

Encara no queda clar quina serà la resposta del nou executiu socialista davant aquesta exigència del govern de Quim Torra, però la vicepresidenta Carmen Calvo ja va assegurar ahir que Pedro Sánchez està disposat a parlar de «l'autonomia de Catalunya» i d'altres assumptes que fins ara estaven bloquejats.