Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

La Generalitat destina gairebé 1 MEUR a polítiques de joventut al Camp de Tarragona

L'Espluga de Francolí ha acollit aquest dissabte la trobada 'Som Joventut' amb els regidors i consellers comarcals de l'àrea

Els Punts d'Informació Juvenil (PIJ) són un motor de la dinamització al territori | TarragonaDigital.com

 

La Direcció General de Joventut (DGJ) de la Generalitat de Catalunyadestina aquest 2019 poc més de 960.000 euros en concepte de polítiques de joventut al Camp de Tarragona, segons ha desglossat aquest dissabte el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, en el marc d'una  trobada amb una trentena de regidors i consellers comarcals de l'àrea que ha tingut lloc a l'Espluga de Francolí.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Aquests ajuts es destinen de forma directa a més de 80 ajuntaments del territori i als sis consells comarcals de la demarcació per articular polítiques destinades als joves d'entre 16 i 29 anys, un col·lectiu que l'any passat, en la regió del Camp de Tarragona, implicava més de 70.000 persones. «La intervenció en joventut és una necessitat de primer ordre i, per tant, ens hem d’arremangar per posar les persones joves al davant i fer polítiques transformadores i en positiu des del món local», ha expressat Poch als edils electes.

Compromís per conjurar esforços en favor dels «joves més vulnerables  per raons de gènere, socials o econòmiques»

La base de la inversió, asseguren, és «dotar d'eines el món local per a planificar i desplegar  accions que facilitin la inclusió, l'emancipació i l'apoderament del jovent». La trobada també ha servit per començar a treballar de forma conjunta i consensuada en el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2021-2030, una de les accions cabdals en aquesta matèria de cara a la pròxima dècada.

«La voluntat transformadora de les polítiques de joventut ens obliga a fer més esforços en aquells col·lectius que més ho necessiten, com són els joves vulnerables  per raons de gènere, socials o econòmiques», ha instat Poch a les administracions locals presents. Ha aclarit també, no obstant això, que aquesta passa endavant s'ha d'articular «sense oblidar les polítiques que afavoreixen la cultura, el lleure, la participació o l’associacionisme».