La Generalitat preveu aplicar a Barcelona les mateixes restriccions que a l’Hospitalet

La directora de Protecció Civil afirma que és «molt probable» que es tanquin els locals d'oci nocturn

La Rambla de Barcelona buida durant el Sant Jordi de 2020, afectat per la pandèmia del coronavirus
Barcelona pot tenir un model similar al de l'Hospitalet. | Catalunya Diari

Protecció Civil preveu aplicar aBarcelona el model de restriccions de l'Hospitalet de Llobregatper aturar l'augment de casos de coronavirus. «Anem cap al model de l'Hospitalet», ha dit la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, en declaracions a TV3.

Ha explicat que el Procicat acabarà de concretar aquest matí les mesures però ha apuntat que buscaran «evitar al màxim possible el contacte social», establir restriccions d'aforament a bars i restaurants -50% a l'interior i distància de dos metres entre taules a les terrasses- i cita prèvia per anar als establiments. A més, és «molt probable» que es tanquin els locals d'oci nocturn. Ferrer no ha descartat que aquestes mesures s'ampliïn a tot l'Hospitalet i a altres municipis.

La idea és no sortir si no és necessari

La idea per a Barcelona, com a l'Hospitalet, és «no sortir de casa si no és estrictament necessari» ha apuntat Ferrer, qui ha afegit que la meitat dels contagis provenen de trobades familiars i socials i això s'ha de «tallar ràpidament». A l'espera de la decisió final del Procicat, ha apuntat que és «molt probable» que les mesures afectin tota la ciutat, ja que la situació que es dona a l'Hospitalet i a Barcelona es pot estendre als «municipis que estan a tocar».

Les mesures aprovades necessitaran de l'autorització judicial, com ja va passar al Segrià i a l'Hospitalet, i no ha descartat que siguin modificades. Per això, ha afirmat que cal que la judicatura faci «un aprenentatge i es deixi assessorar dels que entenen».

Els rebrots eren presents en els diferents escenaris

La directora general de Protecció Civil ha reconegut que els escenaris són «molt complicats» i que el resultat de les mesures que ara es prenguin no es podrà comprovar si funcionen fins d'aquí a uns 12 dies.

  

Ferrer ha assegurat que ja sabien que hi haurien rebrots i que més enllà de si han arribat abans del previst, l'important és «ser àgils i podem implementar i improvisar» les mesures necessàries. Sobre si s'està actuant tard, ha afirmat que «és probable» que els epidemiòlegs puguin arribar a aquesta conclusió però ha apuntat que es treballa segons els escenaris que es van presentant.


Comentaris

envia el comentari