Quim Torra durant el ple extraordinari celebrat al Parlament (04-01-2020)

Torra rebutja el decret aprovat pel Consell de Ministres i el titlla «d'insuficient»

El president de la Generalitat ha afegit que «la Constitució no és un fàrmac contra el virus"»

El president de la Generalitat,  Quim Torra, ha traslladat al president del Govern central,  Pedro Sánchez, el rebuig de la Generalitat al decret aprovat pel Consell de Ministres  dissabte, perquè «només serveix per recentralitzar competències i no per frenar la propagació del Covid-19». En un comunicat aquest diumenge, la Generalitat ha informat que el president català ha considerat «insuficients» les mesures aprovades per l'Estat, ha criticat que no s'hagi comptat amb el Govern per definir-les i ha afegit que fa dies que ja s'apliquen a Catalunya.

Torra ha tornat a demanar a Sánchez que atengui les peticions de confinament domiciliari total, ha retret que l'Executiu estatal «encara no hagi aprovat cap pla de xoc econòmic» i ha assegurat que, per responsabilitat, la Generalitat  seguirà prenent les mesures que consideri oportunes per garantir la salut i el benestar de la ciutadania.

Torra demana a la gent autoconfinar-se

El president de la Generalitat  ha fet una crida aquest diumenge a la ciutadania a «autoconfinar-se tant aviat com sigui possible» i que només surtin de casa a treballar els sectors de l'alimentació, l'atenció i assistència sanitària i els serveis essencials.

En una compareixença, Torra ha emplaçat tots els treballadors, ciutadans i empresaris a fer un «acte de responsabilitat i de generositat amb un compromís cívic i solidari» i facin una «aturada de país». El cap del Govern ha reclamat així «cessar tota activitat que no sigui imprescindible». Torra ha criticat el president Sánchez per «recentralitzar» i ha avisat que la Generalitat «seguirà prenent decisions».